Vesti: “Real sa Nišave” na najtežem ispitu posle 35 godina

Fudbaleri Radničkog iz Niša u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, namerili su se na Makabi iz Tel Aviva. Izraelski tim je u poslednjoj deceniji imao dosta uspeha u Evropi, dok su Nišlije svoje slavne dane živele još osamdesetih godina prošlog veka.

Radnički se prošle sezone vratio u vrh srpskog fudbala i ukotvio se odmah iza večitih rivala, Zvezde i Partizana. To mu je donelo izlazak na evropsku scenu, na kojoj su pre više od tri decenije pravili čuda, kako je okarakterisano njihovo polufinale protiv Hamburgera daleke 1982. godine. U prvom kolu Radnički je imao okršaj sa ekipom Gzire sa malte i slavio je u oba meča. na Čairu je bilo ubedljivih 4:0, dok je na Malti slavio naš tim 1:0.

U Niš je stigao temperamentni trener Nenad lalatović koji je uneo svoju filozofiju u igru Radničkog, a to je napad po svaku cenu. Pored Gzire, Nišlije su slavile i u prvom kolu nacionalnog šampionata protiv novajlije Proletera iz novosadskog naselja Slana Bara sa 3:1, a zablistao je jedan novajlija, centarfor Slađan Nikodijević, nekada igrač Radničkog iz Svilajnca, koji je stigao iz Inđije.

Posle gostovanja u Izraelu, Radnički gostuje Crvenoj zvezdi u drugom kolu srpske Super lige, što će biti još jedan težak ispit, a onda Makabi dolazi na Čair. Paklena sedmica za “Real sa Nišave”.

Makabi je izbubio bitku za titulu od Hapeola Bar Ševe, pa je morao u slabije evropsko takmičenje. Na klupu je seo srpski stručnjak, Vlada Ivić, nekadašnji as Proletera i Partizana, a bivši trener PAOK-a. Još jedan Srbin je oslonac ovog tima, radi se o reprezentativnom golmanu Predragu rajkoviću, koji je i Zvezde otišao u Izrael, a sada je na meti mnogih klubova u Evropi. Makabi se pojačao ovog leta želeći da vrati titulu u Tel Aviv. Stigli su Čiko Ofoedu, Žair Amador i Enrike Saborit. Mada će meč sa Nišlijama igrati u Netanji, a ne u Tel Avivu, Makabi je favorit, ne samo u prvoj utakmici, već i za prolaz u treće kolo gde pobednika ovog dvomeča očekuje bolji iz okršaja Tobola iz Kazahstana i jermenskog Pjunika. Dakle, ko bude uspešniji, Makabi ili Radnički, imaće lepu priliku da se dokopa i četvrte rude i dođe na prag plasmana u grupnu fazu Lige Evrope.

Po kladionicama je Makabi favorit, u Unibetu je poneda domaćina 1.35, remi 4.75, a trijumf Nišlija čak 8.00. Predlažemo igru na golove, a verujemo da ih neće biti mnogo, 0-2. Unibet daje sjajnu kvotu na to 1.87.Registruj se na Unibet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.