Derbi dana: Lokomotiva – CSKA: Veliki derbi Moskve za trofej u Superkupu!

Uvertira za Premijer ligu Rusije koja kreće ovog vikenda biće finale Superkupa između Lokomotive iz Moskve i ekipe CSKA. Iako bi se u utakmicama Superkupa trebali sastati osvajači titule u prvenstvu i u Kupu, zbog selidbe ekipe Tosna u niži rang takmičenja odlučeno je da aktuelni prvak Rusije, Lokomotiva, ovaj put ipak odmeri snage s drugoplasiranom ekipom Premijer lige, CSKA. Inače, ova dva moskovska velikana su lani odigrala dvije veoma zanimljive utakmice u prvenstvu, s tim da je Lokomotiv kao gost slavio s 3:1, dok je na njihovom terenu bilo 2:2. Meč je na programu u subotu od 2o časova i 30 minuta.

Lokomotiva Moskva – Može li tim iz Moskve da nastavi sa sjajnim partijama iz prošle sezone?

Domaći tim je prošle sezone osvojio šampionsku titulu posle 13 godina posta, što u ovoj dosta jakoj konkurenciji u Rusiji predstavlja ogroman uspeh. Zanimljivo je da je tim iz prestonice Rusije imao samo dva boda više od drugoplasirane ekipe CSKA, koja će im biti protivnik za trofej u Superkupu, posle bankrota ekipe Tosna. Izabranici iskusnog trenera Semina su od prvog do poslednjeg kola suvereno držali prvu poziciju, a do neizvenosti u prvenstvu je došlo tek zbog činjenice da je tim iz Moskve u finišu šampionata pružao nešto lošije partije na strani.
U Ligi Evrope su takođe ostavili dosta dobar utisak ali su nažalost eliminisani od Atletiko Madrida koji je kasnije i osvojio ovo takmičenje.
Što se tiče tima, može se reći da je Lokomotiva zadržala okosnicu i da je produžila ugovore sa svim bitnijim fudbalerima, a tim su napustili samo štoper Pejčinović i napadač Ari, dok su novi članovi šampiona Rusije postali defanzivac Idovu i napadač Zemaltedinov.

CSKA – Kako bez dugogodišnjih stubova odbane – braće Berezucki i Ignaševiča?

Formalni gost na ovom meču već drugu sezonu zaredom završava na drugom mestu na tabeli, što i nije toliko loše obzirom da Armejci u evropskim takmičenjima pružaju zapažene rezultate pa su tako prošle godine dogurali do četvrtfinala Lige Evrope gde su eliminisani od Arsenala. Ono što će gotovo sigurno predstavljati veliki problem za tim iz Moskve je to što su posle 16 godina braća Berezucki okačila kopačke o klin. Takođe, to je uradio i Sergej Ignaševič a poznato je je ovaj trio činio godinama odbrambeni bedem koji su teško probijali i najbolji timovi u Evropi.  I taman kad je ekipa iz Moskve počela sa uigravanjem novog štoperskog tandema, pojavio se novi problem, pošto je najkreativniji igrač u ekipi Aleksandar Golovin prešao u Monako, ali ne treba zaboraviti ni sjajnog Musu koji se vratio sa pozajmice u Lester.
Ne treba biti previše pametan pa zaključiti da je ekipa CSKA izuzetno slabija nego prošle godine, i ako Akinfejev, Fernandeš, Džagoev i Vitinjo ne dobiju pomoć u vidu adekvatnih pojačanja veliko je pitanje koliko može ovaj trofejni ruski tim ove sezone.

Naš predlog

Lokomotiva iz Moskve je zadržala okosnicu tima iz prošle sezone, dok je CSKA promenio gotovo celu ekipu i pitanje je kako će Armejci umeti da se nose sa tim. Naš utisak je da gostujući tim trenutno nije u stanju da pruži veći otpor prošlosezonskom šampionu. Predlažemo vam da na ovom meču odigrate 1 koji kladionica Unibet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.30. Takođe, ne treba očekivati da će i jedna i druga ekipa igrati zatvoreno, pa svakako treba probati i sa igrom GG koju kladionica Unibet plaća sa kvotom 1,98. Obzirom da je ekipa CSKA ostala bez gotovo cele odbrane, i da je tim imao najviše reprezentatica koji su nastupali za Rusiju, treba ovde očekivati golove pa vam savetujemo da pokušate i sa igrom 3+ koju kladionica Unibet plaća sa fantastičnom kvotom 2.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.