Tip dana: Standard Lijež – Gent: Derbi na otvaranju Župiler lige

Boljeg načina za otvaranje bilo kog nacionalnog šampionata od derbija, nema. Imamo tu sreću da je ove godine u Belgiji takav slučaj, gde će Standard pokušati brzo da zaboravi poraz u Superkupu od Klub Briža iz prethodnog vikenda.

Standard Lijež: Mišel Prudom, treća sreća

U ekipi Standarda se nadaju da će im legendarni belgijski golman, sada trenerski stručnjak Mišel Prudom doneti toliko željenu borbu za titulu, pošto ih je već vodio u prethodna dva mandata.  Zanimljivo, upravo nakon drugog odlaska iz Liježa, trenersku karijeru nastavio je u Gentu, večerašnjem protivniku. Udarna igra Standarda u ovoj sezoni bi konačno mogao da bude sjajni meksički golman Giljermo Očoa, koji iza sebe ima odlična izadanja na Svetskom prvenstvu. Interesantan fudbaler, jer, s obzirom na to kakve čudene partije pruža u dresu Meksika na velikim takmičenjima, nikada nije napravio veći uspeh u klupskoj karijeri. Pojačali su se levim bekom Galatasaraja Luisom Pedrom Kavandom, mladim Samuelom Bastijenom koji je stigao iz Kjevo Verone, ali i nekada jednim od najboljih igrača belgijskog prvenstva, koji se u inostranstvu nije snašao nakon odlaska u PSV Ajnhoven Maksim Lestijen, krilni fudbaler. Poraženi su prošlog vikenda u meču Superkupa, želeće da se iskupe pred svojim navijačima i dokažu da imaju velike ambicije u novoj sezoni Župiler lige.

Gent: Ponovimo tu 2015. godinu

Prošle sezone četvto mesto u šampionatu Belgije, ambicije su sada iste, ako ne i veće. Navijači Genta se svakako nadaju da ekipa može da ponovi sezonu 2014/2015 kada su bili prvi i jedini put do sada prvaci države. Ove godine će to biti jako teško, s obzirom na to da se tim nije pojačao onoliko dobro koliko konkurenti, ali to ne znači da će to obeshrabriti igrače i navijače. Bitna je hemija, kako kažu, i možda je ova generacija Genta bude imala u novoj kampanji. Klub je pun ofanzivnih fudbalera, nekog će morati da se reše, a pre nekoliko dana su angažovali mladog napadača Liverpula Taiva Ivonjija koji ima 20 godina i gladan dokazivanja svom matičnom klubu može biti jedno od otkrovenja sezone. Tu je i Mamadu Sila koji je nekada nastupao za Espanjol, Ovo je veoma mlad tim koji ima tek jednog igrača starijeg od 30 godina i to je kapiten Nana Asare (32). Koliko je to dobro, videćemo vrlo brzo.

Naš predlog:

Kako to obično biva u ovakvim mečevima, očekuju se golovi. I jedni i drugi imaju želju da pobedom otpočnu sezonu, što je sasvim normalno. Kao što smo već naveli Standard će zbog domaćeg terena biti favorit u ovom duelu, ali mlađani tim Genta se nikako ne sme otpisati. Standard će verovatno igrati u 4-3-3 formaciji, koju voli da gaji Mišel Prudom, dok će Gent, koji je odigrao devet prijateljskih utakmica na pauzi i pobedio sve osim jedne, na kojoj su remizirali, verovatno pokušati sa istim sistemom. Predlažemo vam da igrate na golove i preporučujemo vam tip 3+.

U kladionici Unibet, kvota na pobedu Standarda je 2.12, na remi je 3.45, dok je na trijumf Genta takođe 3.45. Što se našeg tipa tiče, a to je 3+, on se u Unibetu plaća po kvoti od 2.07.

Registruj se na Unibet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.