Derbi dana: Čelsi – Mančester Siti: Velika borba za prvi trofej u Engleskoj!

Dva poslednja osvajača Premijer lige – Čelsi i Mančester siti u nedelju će odmeriti snage na legendarnom Vembliju u finalu engleskog Superkupa, popularnog Komjuniti Šild takmičenja. “Građani” su prošle godine osvojili titulu u Premijer ligi, dok je ekipa Čelsija malu utehu u lošoj sezoni pronašla u osvajanju FA Kupa. Meč je na programu u nedelju od 15 časova.

Čelsi: Teško je očekivati da “plavci” ponove onako lošu sezonu

Ovo će biti prvi zvanični meč za Mauricija Sarija koji je posle dosta peripetija i pregovora zamenio Kontea na klupi Čelsija koji ne samo da nije uspeo da odbrani naslov prvaka već je prvi put posle mnogo godina ekipa Čelsija ostala bez Lige šampiona jer su sezonu završili tek na petom mestu koje im je donelo plasman u Ligu Evrope.
Može se reći da su menadžer Sari i vezista Žoržinjo stigli u paketu iz Napolija, a osim njih tim iz Londona nije doveo neka značajnija pojačanja, ali ono što je jako bitno, uspeli su da sačuvaju kostur tima za narednu sezonu. Međutim zbog kasnog povratka sa Mundijala ovaj meč će vrlo verovatno propustiti Kurtoa, Kejhil, Kante, Vilian, Azar i Žiru. I pored ovih izostanaka Čelsiju neće nedostajati motiv u ovom meču jer su prošle godine oba puta poraženi od Mančester Sitija, i ono što je zanimljivo oba puta se meč završavao rezultatom 1:0.

Mančester Siti: Mogu li “građani” do odbrane naslova prvaka?

Fantastična sezona u Premijer ligi za ovaj tim, pošto su je završili ubedjljivo na prvom mestu sa čak 19 bodova više u odnosu na najbližeg pratioca Mančester iz Junajteda. Osim ovoga, četa Gvardiole je prošle sezone uspela da osvoji i Liga Kup, ali ono što je najteže palo svima u klubu je eliminacija od Liverpula u četvrtfinalu Lige šampiona. Ne kriju ljudi u klubu ni ove godine da je glavni cilj ove ekipe upravo trofej Lige šampiona.
Što se tiče igračkog kadra ovu fantastičnu ekipu je samo napustio iskusni Jaja Ture, ali je u tim došao dugo čekani Rijad Marez koji bi trebao da predstavlja veliko pojačanje za tim iz Mančestera u narednom periodu, iako će ovaj meč najverovatnije propustiti zbog problema sa povredom. Takođe, van stroja su Danilo i Mangala, a vrlo verovatno i povratnici sa Mundijala, među kojima su Ederson, Voker, Stons, Kompani, Mendi, Fernandinjo, Delf, De Brujne, Gabriel Žesus i Sterling.

Naš predlog

Iako ima mnogo izostanaka ne treba očekivati neinteresantan meč jer su najavljene postave takve da bi ih skoro svaki trener poželeo. Ovo možda i najbolje govori o snazi dveju ekipa. Predlažemo vam da na ovom meču odigrate GG koji kladionica Meridanbet plaća sa kvotom 1,59. Takođe, treba očekivati otvoren meč pa vam savetujemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1,73. Pošto je ovo prvi meč Mauricija Sarija na klupi Čelsija i pošto je svima poznato da je u pitanju sjajni stručnjak, treba pokušati sa duplom šansom 1x koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1,71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.