Tip dana: Crvena zvezda – Trnava: Bitka za evropsku jesen

Šampionu Srbije kockice se same uklapaju, kao kada su pri kraju pazl slagalice. Evropska jesen je blizu, treba samo izbaciti Slovake, a onda napasti i Ligu šampiona, zašto da ne?

Crvena zvezda: Iskustvo iz prošle sezone zalog za novu berićetnu jesen

To što su prošle godine igrali u grupnoj fazi Lige Evrope, prošavši nekoliko krugova pakla u kvalifikacijama, pokazalo se da vredi mnogo više od samo benefita u vidu finansijskog stimulansa. Zvezda je stekla iskustvo igranja sa jakim protivnicima, ali i značajno popravila evropski koeficijent, kao avansnu vrednost za buduće uspehe. Ove godine i sreča ih je pogledala, okršaji sa Spartaksom i Suduvom bili su baš za zagrevanje, a ni Trnava nije iz grupe protivnika od kojih se ježi koža. Istina, žreb je Zvezdu spojio sa Legijom, ali su Slovaci, kao nešto ranije i Litvanci, uspeli da pobede bolje kotiranog protivnika i dođu na megdan srpskom prvaku. Trener Vladan Milojević je protiv Voždovca u subotu izveo potpuno drugu postavu, pa će crveno-beli prvotimci odmorni istrčati na teren protiv Spartaka iz Trnave, što u ovom delu sezone, kada fudbaleri još uvek nisu na fizičkom maksimumu, može da bude presudno. jasno je svima u Zvezdi da se eventualni kiks iz domaćeg prvenstva ima kad ispraviti, a da evropski voz ne staje tako često na našim kolosecima, pa svako njegovo zaustavljanje, makar i na signalu, treba iskoristiti za ukrcavanje.

Trnava: Titula bila ogroman uspeh, grupna faza u Evropi dođe kao bonus

Klupski fudbal u Slovačkoj u velikoj je krizi. Od uspeha Artmedije, kada se preko našeg Partizana plasirala u Ligu šampiona, nisu uspeli da ostvare zapaženiji rezultat. U njihovom šampionatu se na vrhu smenjuje nekoliko ekipa. Posle dominacije pomenute Petržalke, nastupila je era Žiline, Slovana, pa sada Trnave. Tu su i uvek prisutni Trenčin i Ružomberok. Liga je dosta izjednačena, što je dobro za navijače, ali nijedan klub ne može kvalitetom da parira najboljim evropskim timovima. Spartak iz Trnave je u prvom kolu eliminisao prvaka Bosne i Hercegovine, Zrinjski iz Mostara, bilo je 1:0 i 1:1, da bi se trijumf nad poljskom Legijom smatrao velikim iznenađenjem. U Varšavi je, činilo se tad, Trnava završila sav posao pobedom od 2:0, ali je Legija uzvratila u Slovačkoj, slavila sa 1:0, a da nije imala dva igrača manje, ko zna šta bi se desilo. U domaćem prvenstvu je aktuelni šampion Slovačke katastrofalno startovao, na oba gostovanja je poražen, a jedino je kući pobedio Zlate Moravce. Sve tri utakmice završene su sa po 1:0, pa Zvezda ne bi trebalo da se puno brine zbog napada Trnave.

Naš predlog:

Najpovoljniji epilog bi bio da crveno-beli sav posao završe na Rajku Mitiću, a to bi bila pobeda od, recimo, 2:0, ili veća. Čak i da ne pobede u Beogradu, puleni Vladana Milojevića bili bi favoriti u Slovačkoj, naše je mišljenje. Tako razmišljaju i kladionice. Na primer u 1xbet je pobeda Zvezde propraćena kvotom 1.32, remi je 5.25, a eventualni trijumf Trnave čak 12.50. Ne pamtimo kad je neki naš klub u ovoj fazi kvalifikacija bio toliki favorit. Ipak, oprez nikad nije na odmet. Smatramo da će Milojević postaviti taktiku da se ne primi gol, a napad će već neki put zatresti mrežu. Zato vam preporučujemo i igru 0-2 gola koja je u 1xbet 1.79, dok optimisti mogu da pokušaju da isprate predlog – gost ne daje gol, sa kvotom 1.52.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.