Derbi dana: Benfika – Fenerbahče: Može biti samo jedan!

Ovaj meč predstavlja derbi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Sastaju se vicešampion Portugala, Benfika i vicešampion Turske, Fenerbahče. Ovo je i jednoj i drugoj ekipi prvi nastup ove sezone, a ono što je posebno zanimljivo je da su se ove dve ekipe sastajale pre pet godina u polufinalu Liga Evrope kada je dalje prošla Benfika. Meč počinje u 21 čas.

Benfika: Ove sezone je glavni cilj povratiti titulu u Portugalu!

U najavi meča smo pomenuli da je domaći tim pre pet godina eliminisao Fenerbahče iz Liga Evrope, i te godine je uspeo da dođe do finala gde je nesrećno izgubio od Čelsija u poslednjim trenucima meča golom srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića. Ali ono što je veliki stvar za ovaj klub je da su četiri godine nakon toga redovno bili prvaci svoje zemlje sve dok ih prošle godine sa trona nije skinuo Porto. Iz kluba se uveliko priča o povratku šampionske titule i o tome da je to glavni cilj za ovu sezonu, a Evropa je možda malo u drugom planu, ali to ne znači da će tek tako odustati od Lige šampiona. Izuzetno loši su bili prošle godine u grupnoj fazi Lige šampiona gde u šest mečeva nisu osvojili niti jedan bod. Daće sve od sebe da to isprave ove sezone, iako su pretrpeli brojne promene u igračkom kadru.
Naime, tim su napustili golman Lopez, odbrambeni fudbaleri Daglas i Eliseu, veznjaka Karvalja, te napadača Himeneza i Goncalvesa. U klub su stigli Vlahodimos, Konti, Lema, Ebuehi, Semedo, Fereira i Kastiljo pa se može reći da je tim pravovremeno reagovao i sačuvao kvalitet u ekipi, iako će trebati dosta vremena da se sve to uigra, a pisali smo već da je ovo prva utakmica za tim Benfike u ovoj sezoni.

Fenerbahče: Može li Koku da vrati Fenerbahče u Ligu šampiona?

Kada je reč o turskom velikanu iza njih je jedna izuzetno turbulentna sezona. Posle šokantnog ispadanja od Vardara u kvalifikacijama za Ligu Evrope, tim je nastavio sa očajnim partijama i u turskom prvenstvu, iako je mišljenje mnogih bilo da će ispadanjem iz Lige Evrope prebaciti fokus samo na prvenstvo i pružati odlične partije. Međutim, u prolećnom delu prvenstva su znatno popravili formu, u jednom trenutku su vezali čak osam uzastopnih pobeda i na taj način došli u situaciju da se čak bore i za titulu, koju je ipak osvojio Galatasaraj, ali sa samo tri boda više od drugoplasiranog Fenerbahčea.  Ono što je nekako stavilo šlag na tortu kada je u pitanju očajna sezona ove ekipe je poraz u finalu Kupa od Akhisara što je značilo i otkaz treneru Kočamanu koga je nasledio legendarni holandski fudbaler i doskorašnji trener PSV-a, Filip Koku.
U prelaznom roku je ekipu Fenerbahčea do sada napustio Neto, Fernandao i Jansen, dok su u klub stigli Alisi, Kadioglu i najveće pojačanje Andre Ajev.
Kao i domaćinu, Fenerbahčeu je ovo prvi meč u ovoj sezoni.

Naš predlog:

Oba tima imaju ogromno iskustvo kada su u pitanju evropska takmičenja. Ovog puta smo samo zbog domaćeg terena i fantastičnih navijača koje ima Benfika prednost dali ovoj ekipi. Predlažemo vam da na ovom meču odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1,62. Takođe, mislimo da će portugalski tim od prvog minuta krenuti sa ofanzivnom igrom pa vam savetujemo da probate sa igrom 1/1 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2,46. Smatramo da će na ovom meču biti golova, pa vam savetujemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2,23.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.