Tip dana: Seltik – AEK: Mogu li Škoti da sašiju suknju Atinjanima?

Na programu je treće kolo kvalifikacija i meč u kom se sastaju škotski prvak Seltik i grčki prvak AEK. Domaća ekipa je standardni učesnik Lige šampiona, dok su fudbaleri AEK-a posle dosta kontroverzi došli do titule šampiona Grčke koju su čekali punih 24 godina. Ono što je posebno zanimljivo pred ovaj meč je da je ovo prvi međusobni meč dveju ekipa. Utakmica je na programu u 20 časova i 45 minuta.

Seltik: Da li će se osetiti izostanak najboljeg fudbalera ove ekipe?

Iako je prošle godine tim Seltika došao do sedme uzastopne titule u Škotskoj, kvalifikacije za Ligu šampiona su morali početi od prvog kola pošto je znatno opao koeficijent prvenstva. Ipak, bez većih problema su izbacili Alaškert i norveški Rozenborg, dok su proteklog vikenda i na premijeri škotskog prvenstva ostvarili pobedu nad ekipom Livingstona (3:1), i tako nagovestili pohod ka osmoj uzastopnoj tituli.
Ovakvi rezultati mogu samo da raduju trenera Rodžersa pošto mu je u prvom meču u sezoni povredio napadač i najbolji fudbaler ekipe Seltika Dembele, međutim njega je do sada dosta uspešno zamenio novajlija Eduard koji je u tri meča postigao isto toliko golova za slavni škotski tim. Ipak, da stvari po tim Brendana Rodžersa budu gore, pobrinuli su se povređeni Bojata i Komper kao i veznjaci Biton i Morgan, međutim dobra vest je što se u tim vraća štoper Šimunović.

AEK: Liga Evrope je realnost, mogu li Atinjani do Lige šampiona?

Za razliku od njihovog protivnika Seltika koji je već sedam godina neprikosnoven u škotskom prvenstvu, fudbaleri AEK-a su prošle sezone došli do titule šampiona posle 24 godine čekanja! Treba dodati i to da su za ovo najzaslužniji navijači PAOK-a koji su zbog divljanja navijača i svog predsednika u meču sa upravo AEK-om kažnjeni, pa su timu iz Atine pripisana tri boda i upravo to je na kraju prvenstva bila bodovna razlika između prvoplasiranog AEK-a i drugoplasiranog PAOK-a. Ova titula tima iz Atine je značila i kraj vladavine Olimpijakosa i Panatinaikosa u grčkom fudbalskom prvenstvu.  Inače, AEK je prošle sezone došao do osmine finala Lige Evrope gde je ipak stao posle eliminacije od Dinama iz Kijeva, a ono što je jako zanimljivo je da je trener Himenez i pored svih ovih uspeha prošle sezone napustio ekipu, a njega je nasledio nekadašnji strateg Panatinaikosa Uzunidis.
Bilo je dosta odlazaka iz Atine, međutim klub je u letnjem prelaznom roku angažovao solidna pojačanja pa se može reći da je tim i dalje podjednako kvalitetan kao lani.

Naš predlog

Prednost u ovom meču dajemo ipak ekipi Seltika, ako ni zbog čega drugog onda zbog ogromnog iskustva koje imaju u ovim mečevima jer su dugogodišnji učesnici najkvalitetnijeg evropskog takmičenja. Predlažemo vam da na ovom meču odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1,81. Od ekipe Seltika se očekuje da od prvog minuta krene sa silovitim napadima ka golu protivnika pa vam predlažemo da probate sa igrom 1/1 koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2,81. Iako se može za obe ekipe reći da igraju tvrd fudbal, baš zbog činjenice što će domaća ekipa nastojati što pre da dođe do gola, a ni ekipa AEK-a nije toliko slaba, treba očekivati ovde golove, pa vam zbog toga predlažemo da probate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2,45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.