Derbi dana: Arsenal – Mančester Siti: Katalonsko-španska bitka za Britaniju

Prvo kolo Premijer lige i odmah jedan veliki derbi. Na Emirejt stiže šampion, Mančester Siti, ekipa koja je prošle sezone oborila sve moguće i nemoguće rekorde, i to u eri ovako kvalitetne engleske lige. Biće to i okršaj Španca na klupi Arsenala, Unaj Emerija, i Katalonca iz Sitija, Pepa Gvardiole.

Arsenal: Topovska kanonada po šampionu!

Otišao je Arsen Venger. U ovih par reči sve je stalo, više od dve decenije vladavine francuskog stručnjaka u severnom Londonu. Gledaćemo, sigurno je, jedan novi Arsenal, koji je između sijaset trenera koji su se dovodili u vezu sa “tobdžijama” ovog leta, izabrao Španca, Unaji Emerija, koji i pored silnih miliona nije doneo Ligu šampiona Pari Sen Žermenu. Već u pripremnom periodu Arsenal je igrom pokazao novi kvalitet. Možda to još nije tim, kao u godinama kada su njihov dres nosili majstori poput Bergkampa, Anrija, Piresa i ostalih, ali ima nešto u njemu što će se navijačima dopasti. Pobedili su PSŽ, Lacio, Čelsi, ali su to ipak utakmice koje služe za uigravanje, a Emeri je imao tu sreću da mu mali broj prvotimaca bude na Mundijalu u Rusiji, što je, bar za start sezone, jako važno. Povređeni su jedino Sead Kolašinac i Loran Košćelni, i oni neće igrati, ali je Arsenal ovog leta, za razliku od prethodnih, duboko zavukao ruku u džep, pa su na Emirejts stigli Lukas Toreira za 30 miliona iz sampdorije, golman Leverkuzena Bernd Leno, plaćen je ča 25 miliona, a Sokratis iz Dortmunda 16. Stigao je i kapiten švajcarske reprezentacije Lihtštajner iz Juventusa i mladi Genduzi iz Gengana.

Mančester Siti: Jedan pehar je već u vitrni, kreće pohod na ostala četiri

Odlično je otvorena nova sezona za “građane”, u finalu Komjuniti šilda lako su, preko osvajača FA Kupa londonskog Čelsija, stigli di prvog trofeja. Na Vembliju je bio 2:0, a oba gol apostigao je Argentinac serhio Aguero, potvrđujući još jednom tezu da “gaučosi” mnogo bolje igraju za klubove nego za nacionalni tim. Desilo se i to da je Pep Gvardiola, u globalu, zadovoljan timom koji ima, pa je na Etihad stigao Rijad Marez iz Lestera, a Siti je Alžirca platio čak 68 miliona, dok je za “kusur” do 70, doveo Filipa Sandlera iz holandskog Cvolea. Ne piše se dobro rivalima kad Katalonac nije imao poretbu za šopingom. Nekoliko veoma važnih igrača izostalo je iz tima Sitija u uvodnoj utakmici sezone, a razlog je nedovoljni oporavak posle završetka Mundijala. Sada bi svi, osim povređenog danila, trebalo da budu spremni, ali je pitanje koliko su uspeli da se rehabilituju, a istovremeno i dobro pripreme za novu sezonu. Iskreno, teško nam je da u to poverujemo i smatramo da je Premijer liga ove godine počela bar nedelju dana ranije nego što je trebala. Pogotovo se to odnosi na reprezentatvice zemalja koje su igrale u polufinalu Svetskog prvenstva, a gro nih igra upravo na Ostrvu. Zato će se Gvardiola uzdati u sjajni napadački triling Silva, Aguero, Sane, koji će, potpomognuti Marezom, biti noćna mora za sve defanzivce i golmane premijerligaša.

Naš predlog:

Kad god se sastaju ove dve ekipe, i gde god da igraju, golova ima u izobilju. Siti je dobio poslednja tri zvanična susreta, i na svakom je postigao po tri gola. Arsenal je poslednji put trijumfovao još 2015. godine u prvenstvu, upravo na Emirejtsu 2:1. Zbog svega toga, naš prvi predlog je dosta golova, u ovom slučaku bar tri, a Unibet ga je propratila kvotom 1.55. Naravno da smo uvereni i u bar po gol u obe mreže, a Unibet GG plaća 1.50. Po ovoj kladionici gosti su favoriti i dvojka se plaća 1.88. remi je 4.05, a u Unibetu je i pobeda Arsenala identična, dakle 4.05.
Registruj se na Unibet
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.