Tip dana: Barselona – Sevilja: Može li tim iz Andaluzije da ozbiljnije ugrozi Barsu?

Već je postala tradicija da se nedelju dana pred početak sezone u Primeri igra Superkup. Barselona, koja je osvojila duplu krunu prošle sezone, dočekuje ekipu Sevilje koja je timu iz Katalonije bila protivnik u finalu Kupa. Iza Barse je još jedna sjajna sezona, dok je tim iz Andaluzije završio prvenstvo na tek sedmom mestu pa već uveliko igra kvalifikacije za Ligu Evrope. Meč počinje u 22 časa.

Barselona: Ove sezone je potpuni fokus prebačen na Ligu šampiona!

Od poslednjih deset mečeva za Superkup Španije, Barselona nije učestvovala u samo jednom i to 2014. godine. Možda je ovo i najbolji pokazatelj Barsine dominacije u Španiji u proteklih desetak godina. Tim iz Katalonije je imao odličnu sezonu prošle godine, mada je nekako senku na to bacila ona šokantna eliminacija od Rome, iako su u prvom meču imali veliku prednost. Međutim, ekipa je ove godine rešena da konačno dođe do Lige šampiona posle dosta vremena, i da Mesi i drugari pokažu fudbalskom svetu da nisu zaboravili da igraju fudbal. Nije tajna da je čak i Primera ove godine u drugom planu, jer smo već pomenuli da je u prethodnih deset godina Barsa brutalno dominirala Primerom, Kupom i Superkupom.
Što se tiče prelaznog roka, može se konstatovati da je Barsa sačuvala okosnicu tima i da bitnijih odlazaka gotovo i da nije bilo. Kada su pojačanja u pitanju, u tim je stigao fantastični veznjak Arturo Vidal koji bi trebalo u veznom redu da pravi društvo jednom od najboljih fudbalera nedavno završenog Mundijala, Ivanu Rakitiću. Takođe, Lionel Mesi posle bledih partija na Mundijalu želi da se u neku ruku iskupi i posle dosta vremena ponovo zasedne na krov Evrope sa timom Barselone.

Sevilja: Može li Sevilja da preotme prvi trofej u sezoni fenomenalnoj Barsi?

Sevilja je prošle sezone imala slabu sezonu u Primeri i na kraju su zauzeli tek sedmo mesto što je ispod svih očekivanja kada je klub iz Andaluzije u pitanju jer smo od njih navikli na dosta dobre partije u Ligi šampiona a posebno u Ligi Evrope. Ova ekipa je već započela pohod ka Ligi Evrope, i za sada im ide solidno pošto su već eliminisali mađarski Ujpešt, ali su u prošlom kolu savladali Žalgiris sa samo 1:0, pa bi u revanšu tim iz Andaluzije mogao da ima velikih problema kada je plasman u Ligu Evrope u pitanju. Tek to bi bio šlag na tortu na očajnu sezonu.
Ono što je jako bitno po tim Sevilje je što su uspeli da sačuvaju dva najbolja fudbalera Banegu i Vitola, i sigurno je da od njih treba očekivati bolje partije u narednoj sezoni. Može se reći da im ovaj meč Superkupa dolazi u nevreme jer imaju zgusnut raspored zbog stalnog igranja u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali ako neko ne želi da se bavi izgovorima onda su to svakako fudbaleri Sevilje, pogotovu ako je protivnik slavna Barselona.

Naš predlog

Ono što je vrlo bitno je da se ovaj meč igra na neutralnom terenu. Ekipa Sevilje je u takmičarskom ritmu jer su već odigrali tri meča u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dok tim Barselone još uvek nije odigrao zvanični meč u novoj sezoni. Biće veoma interesantno videti i kako će se Arturo Vidal snaći u veznom redu Barselone, koji sa njim u timu deluje brutalno. Predlažemo vam da na ovom meču odigrate 1 koji kladionica Meridanbet plaća sa kvotom 1,55. Takođe, treba na ovom meču očekivati veliki broj golova jer i jedna i druga ekipa igraju ofanzivno, pa vam predlažemo da odigrate 3+ koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1,50. Za one hrabrije vredi pokušati sa igrom I2+&4 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3,10.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.