Derbi dana: Spartak Trnava – Crvena Zvezda: Zvezdo, dokaži da si bolja!

Danas je na programu revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Spartaka iz Trnave i Crvene zvezde. Prvi meč je završen nerešenim ishodom (1:1), što je pomalo i iznenađenje pošto je Zvezda bila veliki favorit u tom meču. Ipak, gosti su disciplinovanom i organizovanom igrom, sprečili nalete domaćina i u Trnavu odneli odličan rezultat, iako ostaje veliko pitanje na koje ćemo danas dobiti odgovor – mogu li gosti da odole napadima tima iz Beograda u revanš meču? Meč je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Spartak Trnava: Može li tim iz Trnave do istorijskog plasmana u plej of Lige šampiona?

Radoslav Latal nadmudrio je Vladana Milojevića u prvom duelu Crvene zvezde i Spartaka iz Trnave, tako što je “zatvorio” Nemanju Radonjića i El Fardua Bena po bokovima, a Lorenca Ebisilja u sredini i agresivnom igrom svog tima u odbrani onemogućio crveno-bele da izvode uigrane akcije. Prostor je ostavljen štoperima i Branku Jovičiću, koji se nisu najbolje snašli u ulogama kreatora, jer to i nije njihov primaran zadatak. Takva taktika donela je gostima zadovoljavajućih 1:1 pred revanš u utorak u Slovačkoj koji će odlučiti putnika u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i istovremeno mu i obezbediti direktno učešće u grupi Lige Evrope.
Što se tiče igračkog kadra trener gostiju Latal nema većih problema i očekuje se da isti tim koji je započeo meč prošlog utorka to učini i u današnjem revanšu.
Ono što bi možda mogao da bude i vrlo važan detalj pred ovaj meč je činjenica da je stadion Spartaka iz Trnave trenutno u katastrofalnom stanju, što bi možda moglo više da odgovara domaćoj ekipi.

Crvena Zvezda: Zvezdo, pokaži da si BOLJA!

Beogradskih 1:1 više odgovara Spartaku iz Trnave, logično, ali je na terenu najvećeg srpskog stadiona manje-više sve vreme bilo uočljivo da su Zvezdini fudbaleri tehnički obučeniji, da su igrali na pobedu, da im se igrao fudbal, ali i da to nije bilo lako protiv Slovaka čiji je cilj bio da se zatvore i čekaju eventualnu šansu.
Nije da Zvezda nije navikla da igra mečeve pod pritiskom u Evropi u poslednjih godinu dana. Tako je bilo pred meč sa Krasnodarom koji je tim iz Beograda i odveo u Ligu Evrope, pa pred meč sa Kelnom koji je crveno-belima doneo proleće u evropi posle 25 godina, ali je tako bilo i pred revanš meč nokaut faze Liga Evrope protiv CSKA iz Moskve. Samo jednom četa Vladana Milojevića nije uspela da se izbori sa tom vrstom pritiska. Bilo je to u revanš meču u Moskvi, kada je Zvezda poražena sa 1:0, iako je imala dve kolosalne šanse za izjednačenje na tom meču i prolaz dalje.
Pred ovaj meč svi u klubu su uvereni u prolaz, a trener Vladan Milojević je na konferenciji pred meč rekao da u potpunosti veruje svojim izabranicima, i da je ubeđen u prolaz u plej of kvalifikacija za Ligu šampiona, što samo po sebi donosi i siguran plasman u Ligu Evrope.
Što se tiče igračkog kadra, trener Milojević može da računa na sve fudbalere osim Kafua koji nije licenciran za ovaj meč, kao i na Milića koji ima problema sa povredom.
Najavljena postava pred ovaj meč donosi jedno veliko iznenađenje, pošto u timu nema Branka Jovičića umesto koga će nastupiti bivši kapiten Vojvodine Jovančić.
Borjan, Stojković, Degenek, Savić, Rodić, Jovančić, Krstičić, Ebesilio, Ben, Radonjić, Stojiljković.
Treba dodati i to da je vrlo moguće da sutra u startnoj postavi vidimo i novopridošlog Veljka Simića, a možda i dvostrukog strelca na poslednjem meču u prvenstvu Milana Pavkova.

Naš predlog

Odavno se nije desilo da se nekom našem klubu ovako otvorio žreb u prva tri kola kvalifikacija za Ligu šampiona, iako je u samo prvom kolu bio nosilac. Nema ovde neke preterane filozofije oko toga šta odigrati na ovom meču. Zvezda je kvalitetniji tim i morala bi to da pokaže u Trnavi, iako je protivnik vrlo disciplinovana i organizovana ekipa. Predlažemo vam da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.05. Takođe, očekuju se da četa Vladana Milojevića krene od prvog minuta ofanzivno ka golu Spartaka kako bi što pre došla u vođstvo pa vam preporučujemo da probate sa igrom 2/2 koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 3.10. Ovo deluje kao meč na kome bi trebalo da bude golova pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2,34.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.