Tip dana: Partizan – Nordsjeland: Za duži evropski san

Partizan je veliki posao završio u Farumu, predgrađu Kopenhagena, gde je današnjeg rivala pobedio sa 2:1. No, Danci se sigurno neće predati u Humskoj i želeće da oni budu rivali Bešiktašu ili LASK-u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Partizan: Hoće li Humska slušati “Turski marš” ili valcer?

Debi Bate Mirkovića na klupi vicešampiona Srbije bio je više nego uspešan. Partizan je pobedio u Danskoj, stekao lepu prednost pred revanš na svom terenu, ali i dodatno uveća evropski koeficijent. Šteta što je zbog novog načina žreba, koji se obavlja pre odigravanja utakmica aktuelnog kola kvalifikacija, Partizan ostao bez statusa nosioca, pa će, najverovatnije, prolaz do grupne faze morati da traži preko turskog Bešiktaša, jer je taj tim veliki favorit u okršaju sa LASK-om iz austrijskog Linca. Golovima Rikarda Gomeša i novajlije Gorana Zakarića, crno-beli su pobedili 2:1 u farumu, ali ne bi trebali da taj rezultat čuvaju pred svojim navijačima, jer Dance neće doći s belom zastavom. Povreda Ognjena Ožegovića pomalo remeti planove, jer je i još jedan napada rovit, radi se o Nikoliću, pa je samo centarfor sa Zelenortskih Ostrva potpuno spreman. U Zemunu je Partizan iskazao neke stare slabosti, koje su kod Miroslava Đukića biče itekako vidljive, ali je i pored nešto slabije igre, bodovi su osvojeni u Gornjoj varoši, golom danila Pantića. Efikasnost ostaje problem i videćemo kako će se novi strateg crno-belih izboriti sa tim.

Nordsjeland: Kriza kad joj vreme nije, možda je Beograd prekretnica

Ekipa iz gradića Faruma u seriji je od tri poraza, i to dosta neugodnih. Prvo su izgubili od Brondbija, dosta lako, onda ih je Partizan udaljio od dužeg boravka u Evropi, da bi proteklog vikenda meru timu Kaspera Hjulmanda uzeo i Olborg. Na te tri utakmice Nordsjeland je postigao samo jedan gol, a moraće najmanje dva u Humskoj, ako planira da produži evropsku vizu. U prvoj utakmici videli smo dva lica ovog tima. U prvom poluvremenu je Partizan dominirao na sredini i dosta lako izlazio na kraj sa napadima domaćih, koji su teško dolazili do kaznenog prostora našeg tima. Slično je bilo sve do trenutka kada je Rasmunsen smanjio na 2:1. Od tog trenutka je Nordsjeland bio mnogo bolji rival i mogao je lako i da izjednači, ako ne i da pobedi. Mnogo živosti u igru danskog predstavnika uneo je rezervista Nohamed Kudus, tinejdžer iz Gane, koga, sigurni smo u to, očekuje velika karijera, zapamtite ove reči. Radi se o momku koji je tek pre neki dan postao punoletan. Inače, Nordsjeland i jeste tim koji pruža šansu mladim igračima, pa ih kasnije prodaje većim i moćnijim klubovima. Dobra okolnost po Partizan je ta da su prodali kapitena Matijasa Jansena, baš pred ovaj dvomeč, španskoj Selti iz Viga.

Naš predlog:

Naravno daočekujemo trijumf našeg predstavnika i nove bodove za UEFA listu, na kojoj je Srbija trenutno prva, kada se računaju bodovi samo iz ove sezone. Ipak, lako biti neće, zna to dobro Zoran Mirković, pa ne treba očekivati neku preterano ofanzivnu igru Partizana. Danci su tim koji koristi kontra napade, pa im treba zatvoriti tu mogućnost. U kladionicama je kvota na pobedu Partizana značajno manja, u 1xbet ona iznosi 1.75, dok je trijumf gostiju čak 4.84. Za nerešeno 1xbet nudi kvotu 3.98. Naš predlog je igra 0-2 gola, a u kladionici 1xbet se ona plaća 1.88. Možete pokušati i sa Px, dakle nerešeno na poluvremenu, u 1xbet je procenjeno da vredi 1.90.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.