Derbi dana: Barnli – Bašakšehir: Domaći tim ovu šansu neće propustiti!

Nakon nerešenog rezultata u Turskoj (0:0), Barnli i Bašakšehir će o putniku u plej of Lige Evrope odlučiti nakon revanša u Engleskoj. Domaćoj ekipi se daju nešto veće šanse u odnosu na tim iz Turske zato što igra revanš na svom terenu, ali bi i gosti sa datim golom u ranoj fazi meča otvorili sebi vrata plej ofa. Meč je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Barnli: Može li ova ekipa do istorijskog plasmana u Ligu Evrope?

Nekako je pravilo da engleski klubovi uglavnom previše ne “zapinju” u Ligi Evrope i da te mečeve igraju sa svojim drugim timovima kako bi se što više fokusirali na prvenstvo. Ekipa Barnlija je prošle sezone ostvarila istorijski uspeh pošto su zauzeli sedmo mesto što je bilo dovoljno za kvalifikacije za Ligu Evrope, i baš zbog toga su u ovo takmičenje ušli bez kalkulacija i sa prvim timom. Ova utakmica je specifična i zbog činjenice da je domaćin izuzetno tvrda ekipa koja neguje defanzivni fudbal, a sada se od njih očekuje da krenu svim raspoloživim snagama na pobedu, da zaigraju napadački kako bi postigli gol i približili se željenom cilju a to je plasman u grupe Lige Evrope.
Treba dodati i da je engleska ekipa uz dosta poteškoća u prošlom kolu kvalifikacija eliminisala ekipu Aberdina, a u prvenstvu su prošle subote odigrali prvi meč i nastavili po starom pošto su na gostovanju Sautemptonu odigrali bez golova.

Bašakšehir: Da li povratak Adebajora znači i poboljšanje efikasnosti?

Prvi meč između ove dve ekipe je bio prvi zvanični meč za tursku ekipu koja je takmičenja započela iz trećeg kola. Prošlu sezonu su završili na odličnom trećem mestu na tabeli, ali svakako da moramo dodati da su u jednom trenutku bili u igri i za titulu šampiona koja im je na kraju ipak izmakla. U prvom meču su pružili dosta bolju partiju od svojih rivala, i jasno se videlo na terenu da su više želeli pobedu, međutim, ostali su ipak kratkih rukava jer je Barnili zaustavio sve napade domaće ekipe.
Ono što bi mogla da bude velika stvar za ekipu Bašakšehira je povratak najboljeg fudbalera, preiskusnog Adebajora koji je glavni strelac ove ekipe.
Treba dodati da je turska ekipa započela prvenstvo proteklog vikenda i bila je bolja od ekipe Trabzona, a golove na tom meču postigli su upravo Adebajor i Da Košta.

Naš predlog

Na prvu, ovo je baš težak meč za prognoziranje. Barnli je ove sezone ostvario svoj prvi izlazak u Evropu, dok Bašakšehir želi da u Evropi potvrdi kvalitet koji je pokazao u turskom šampionatu. Možda baš zato što Barnli ovu priliku ne želi nikako da propusti, i što su ovo oduvek čekali, predlažemo vam da na ovom meču odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2,15. Takođe, i ovde se očekuje tvrd meč pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1,51. Za one nešto hrabrije, predlažemo vam da pokušate i sa igrom 0-1 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2,82.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.