Derbi dana: Đoković – Federer: Prvi Sinsinati za Novaka ili osmi za Federera

Finale koje su svi priželjkivali, gledaćemo Novaka Đokovića protiv Rodžera Federera u finalu Mastersa u Sinsinatiju,  a to je prvi njihov okršaj još od polufinala Australijen Opena 2016. koje je dobio Đoković sa 3:1. Ovo će biti njihovo četvrto međusobno finale na turniru u Ohaju, a sva tri prethodna dobio je Švajcarac. Đokoviću je ovo jedini turnir iz Masters serije koji mu nedostaje, pa ukoliko podigne pehar, postaće prvi teniser u istoriji za ”zlatnim Mastersom”, odnosno osvojenim svim turnirima iz ove serije, njih devet, ali i završnim Mastersa, takmičenjem u kome igraju osmorica najboljih u sezoni.

Novak Đoković: Opet meč za istoriju, sad je čas, Nole

Prošao je srpski teniser kroz sve krugove pakla protekle dve godine. Razmišljao je, po sopstvenom priznanju, i o završetku karijere, ali se sve promenilo osvajanjem Vimbldona, koji je doneo ono neophodno samopouzdanje. Sledeći turnir na kome je igrao, nije bio toliko uspešan. U kanadskom Torontu u osmini finala ga je zaustavio mladi Grk, Stefanos Cicipas, ali je svima bilo jasno da je to u Kanadi samo zagrevanje za važan Sinsinati i još važniji Njujork. Sinsinati je rak-rana Novaka Đokovića. Igrao je ovde pet puta u finalu i svih pet je izgubio. Prvi put je poražen od Endija Marija 2008. godine, a godinu kasnije, prvi put, od Rodžera Federera. Zatim, 2011. opet Marej, pa kroz godinu Federer. Poslednji put je u finalu srpski teniser nastupio 2015. a pobedio ga je, pogađate, Rodžer Federer. Ne možemo ni da pretpostavimo koliko Novaku znači osvajanje ovog turnira. Realno, malo će prilika imati za nešto takvo u budućnosti. Videlo se to po igrama od starta ove godine. Nije bilo lako, pobeđen je u prvom kolu domaći igrač Stiv Džonson, uz ne baš blistavu partiju. Protiv Francuza Manarina bilo je još gore, ali je posle preokreta slavio Srbin. Usledio je okršaj sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim, koji je branio titulu, i pobeda nakon dva dana igre, još jednom uz preokret. I sa naturalizovanim Kanađaninom Milošem Raonićem bilo je izuzetno teško, na kraju 2:1, a šta tek reći za borbu do poslednjeg daha sa Hrvatom Marinom Čilićem i trijumf u tri seta.

Rodžer Federer: Švajcarac želi osmu titulu u Ohaju, a još više da onemogući Novaka da dođe do prve

U odnosu na Novakov put do finala, plasman Švajcarca u završnu predstavu može se okarakterisati kao šetnja. Izgubio je samo jedan set, i to od Vavrinke posle taj brejka, a sve ostale mečeve dobio je lako, manje ili više.  U drugom kolu eliminisao je Gojovčika iz Nemačke, onda Leonarda Majera iz Argentine, pa u četvrtfinalu zemljaka, Stena Vavrinku. Očekivalo se da se Rodžer oznoji protiv Davida Gofana u polufinalu, tim pre jer je Belgijanac eliminisao Huana Martina del Potra u četvrtfinalu, ali je očigledno taj meč njega iscrpeo, pa je predao polufinale posle jednog seta i dva gema u drugom, kod rezultata 7:6, 1:1, Gofan je pružio ruku Federeru na mreži. Švajcarac je osvojio Sinsinati sedam puta, u tome je rekorder. Obožava ovaj turnir, a sigurni smo da će biti ekstremno motivisan da spreči Novaka da dođe do svog prvog i tako Srbin uđe u istoriju kao jedini teniser koji ima sve Masterse, jer ne verujemo da Federer može osvojiti Monte Karlo do kraja karijere, ali ko zna. O je pre desetak dana napunio 37 godina i, znajući da na šljaci više ni ne igra, Monte Karlo će mu ostati neostvarena želja. Švajcarac je ovde slavio prvi put još 2005 godine, a zatim još šest puta. Ove sezone je poslednji trofej osvojio u Štutgartu na travi, pošto je propustio čitavu sezonu na šljaci i prepustio prvo mesto na ATP listi Rafaelu Nadalu.

Naš predlog:

Kada se radi o našim željama, svim srcem smo uz Novaka Đokovića i nadamo se njegovom prvom trofeju u Sinsinatiju. Možda je dobro što će na drugoj strani mreže biti Federer, jer Novak zna šta može da očekuje. Možda je to i loše, jer ga je Švajcarac već tri puta onemogućio da u Ohaju slavi i imaće dodatni motiv da to učini još jednom. Bilo kako bilo, kladionice uglavnom daju podjednake šanse obojici. U 10Bet je blagi favorit Rodžer Federer, na čiju pobedu dobijate kvotu 1.87, dok vam mi preporučujemo da odigrate na trijumf Novaka Đokovića sa kvotom 2.00. Pored toga, mislilo da će se igrati tri seta i da će biti 2:1 za Đokovića. U kladionici 10Bet koeficijent za taj predlog iznosi 4.15.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.