Derbi dana: Valensija – Atletiko (M): “Slepi miševi” prete “jorgandžijama”

Već u prvom kolu La lige gledaćemo jedan veliki derbi, na Mestaji sastaju se domaća Valensija i Atletiko iz Madrida, dva tima koja su bila najaktivinija u prelaznom roku ovog leta.

Valensija: Plasman u Ligu šampiona primorao čelnike da odreše kesu

“Slepi miševi” su se vratili u evropsku elitu, a očigledno da tamo ne žele da igraju epizodnu ulogu. Prošle sezone odlično su gurali u španskom prvenstvu, dugo su bili i vodeći, da bi na kraju završili kao četvrti, ali su cilj ispunili, plasirali su se u Ligu šampiona. Letos su na Mestaju stigli Kevin Gameiro iz Atletika, kupljen je Džefri Kondogbija, ali i odlični Muskar Dijakabi iz Liona. Stigli su i Pićini, Vas, Batšuai i naš Uroš Račić. Sjajan prelazni rok, kakav odavno nije viđen na Pirinejima. Istina, Valensija je prodala Žoaa Kansela Juventusu za 40 miliona, pa je dobar deo potrošenog novca, stigao sa te strane. Nešto novca zarađeno je od transfera Martina Montoje u Brajton i našeg Nemanje Maksimovića u Hetafe. Ukoliko uspe da uigra dobro novajlije već na startu prvenstva, trener Marselinjo Toral, imaće tim koji će biti spreman da izađe na megdan i Barsi i realu, ali i Atletiku, što ćemo videti već u prvom kolu.

Atletiko: Osvojeni Superkup doneo dodatno samopouzdanje da se krene po titulu

Atletiko je odigrao naporan meč u Talinu u Superkupu Evrope kada je savladao gradskog rivala, i šampiona Evrope, ekipu Reala. Taj trofej, prvi u sezoni, mogao bi da bude zamajac za naredne uspehe, a nije tajna da “jorgandžije”, pre svega, žele “ušati” pehar Lige šampiona. Naravno, ako se ukaže šansa da osvoje i titulu, neće je propustiti, a čini se da će im Katalonci biti najveći, možda i jedini, konkurenti. Neverovatnih 70 miliona izdvojio je Atletiko za Tomu Lemara, reprezentativca Francuske, pristiglog iz Monaka. Rodri iz Viljareala plaćen je 20, a “bludni hrvatski sin”, Nikola Kalinić gotovo 15. Više od 10 miliona otišlo je na transfer Santjaga Arijasa iz PSV-a. Bilo je i prodaja, Gameira Valensiji, Jote Vulverhemptonu, Kundea Majncu i Vrsaljka Interu, pa se nešto novca i slilo u kasu. Dijego Simenone je najsrećniji ostankom Antoana Grizmana, za koga se tvrdilo da odlazi u Barselonu, ali je i to potvrda koliko je Atletiko sada moćan klub.

Naš predlog:

Teško je prognozirati prvo kolo u bilo kom prvenstvu, a posebno u španskoj La ligi. Uz sve to, ove dve ekipe su potpuno renovirane, pa je pitanje koliko su uigrane. Za Atletiko smo videli da jeste, ali se čini da odbrana, njihov zaštitni znak, još uvek nije na sto procenata sigurnosti. Baš zbog toga, odlučili smo da vam predložimo igru gol-gol. Po kladionicama gosti su favoriti, u 10Bet pobeda gostiju je 2.52, a remi 3.28. Slično je na pobedu Valnesije 3.22. Naš predlog GG u kladionici 10Bet plaća se tačno 2.00, a ko voli da pokuša sa 3+, dobiće koeficijent 2.25.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.