Derbi dana: Ajaks – Dinamo Kijev: Domaćin mora da opravda uložene milione u ekipu!

Jedan od najzanimljivijih mečeva plej ofa kvalifikacija za Ligu šampiona je meč između najtrofejnije ekipe Holandije i najtrofejnije ekipe Ukrajine. Tim Ajaksa je već preskočio dve prepreke u ovim kvalifikacijama i to dosta lako i oba puta ekipu austrijskog Šturma i Standarda iz Liježa. Što se tiče tima iz Kijeva oni su uz remi i pobedu eliminisali ekipu Slavije iz Praga i na taj način zakazali meč sa Ajaksom. Što se tiče prvenstva tim iz Amsterdama je krenuo skromno pošto ima remi i pobedu, dok ekipa iz Kijeva ima maksimalan učinak, a treba svakako tu dodati i dve pobede nad ekipom Šahtjora – jedna u Superkupu, druga u prvenstvu. Meč se igra od 21 čas.

Ajaks: Uprava promenila filozofiju, to za sada daje rezultate

Navikli smo od ekipe Ajaksa da stvaraju igrače i potom ih prodaju za odličnu cifru. Međutim, ovog leta je uprava malo promenila filozofiju pošto su u tim stigli skupo plaćeni Dušan Tadić, kao i bivši fudbaler Mančester Junajteda Dejli Blind. Može se reći da takva filozofija za sada daje rezultate ali samo u Ligi šampiona, pošto ova ekipa igra zaista sjajno kada je ovo takmičenje u pitanju. Do sada su odigrali četiri meča i zabeležili sve četiri pobede, a svojim dosadašnjim rivalima nisu dali ni promil šansi, već su lagano i rutinski “odrađivali” mečeve. Ipak sve to je poremetio remi sa Heraklesom na svom terenu (1:1), na otvaranju holandskog prvenstva u kom ekipa iz Amsterdama želi da stigne do trofeja. Međutim, i pored loše igre u prvom kolu holandskog prvenstva, Ajaks je sličnu igru pokazao i u sledećem meču protiv Venla gde je teškom mukom došao do sva tri boda, golom iz penala u poslednjim trenucima meča. Na tom meču ih je zadesio i veliki hendikep jer se povredio Neres i veliko je pitanje hoće li ovaj sjajni fudbaler biti spreman za ovaj meč.

Dinamo Kijev: Za sada odlična sezona!

Ekipa iz Kijeva igra fantastično ove sezone. Sezona je započela rano ukrajinskim Superkupom gde je Dinamo bio bolji od najljućeg rivala Šahtjora i to je nagovestilo odličnu sezonu kada je ovaj tim u pitanju. U prvenstvu su samo nastavili sa odličnim partijama, i uspeli opet da savladaju Šahtjor, i tako im u nepunih mesec dana zadali dva poraza. Što se tiče kvalifikacija za Ligu šampiona, ekipa iz Kijeva je za protivnika imala Slaviju iz Praga i u oba meča dominirala, i na kraju lako prošla dalje, iako je u Pragu ekipa Slavije došla do izjednačenja u poslednjim trenucima meča.
U prošlom kolu savladali su Oleksandriju koja je takođe do tog trenutka bila bez poraza u ukrajinskom šampionatu i na taj način samo dodatno potvrdili da se nalaze u fantastičnoj formi.
Nisu efikasni ove sezone, ali zato i dosta teško primaju golove što su potvrdili u meču sa Slavijom iz Praga. Možda i stvar koja najbolje pokazuje da je Dinamo Kijev ove godine spreman da osvoji titulu ispred Šahtjora, je upravo to što je ekipa iz Kijeva počela u kontinuitetu da pobeđuje ekipu iz Donjecka.
Do sada je najbolji fudbaler ove ekipe slovenački reprezentativac Bendžamin Verbić, dok se na ovom meču očekuje i sjajni veznjak Če Če.

Naš predlog

Uprava Ajaksa je promenila filozofiju u nameri da nešto više uradi u Ligi šampiona jer je jako teško da neko pored ovakvog Ajaksa dođe do titule u holandskom prvenstvu. Što se tiče Dinamo Kijeva do sada imaju fantastičnu sezonu, ali se čini da nemaju šta da traže na Amsterdam areni koja je rasprodata pred ovaj meč i očekuje se spektakl. Ukoliko tim iz Amsterdama ne uspe da se plasira u Ligu šampiona bio bi to veliki šok jer su baš dosta novca uložili u ovom prelaznom roku.
Zbog svega toga vam savetujemo da odigrate 1 na ovom meču koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67. Takođe, mišljenja smo da će na ovom meču biti golova, i da će obe ekipe krenuti po pobedu, pa vam savetujemo da pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.99. Iz istog razloga vam preporučujemo da pokušate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.99.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.