Tip dana: Blekburn – Reding: Bivši šampion Premijer lige na putu povratka

Blekburn Roversi su se ovog leta vratili u Čempionšip, a sudeći po početku sezone, kao i ambicijama ovog kluba, neće proteći mnogo vode rekom Ribl, a ponovo ćemo “ruže” gledati u eliti.

Blekburn: Odavno je bila 1995. godina, ali je u Blekburnu svi pamte

Tačno 23 godine po osvajanju Premijer lige, Blekburn Roversi su se vratili u drugi po snazi rang takmičenja, iz koga su ispali posle pet provedenih sezona, nakon ispadanja iz Premijer lige 2012. godine. Novo prvenstvo počeli su odlično, u prva tri kola remizirali su sa Ipsvičom u gostima i sa Milvolom kući, a slavili su pobedu nad “tigrovima” u Halu. Možda je dobar start i malo iznenađenje, pošto klub nije bio aktivan u prelaznom roku i oslonio se na fudbalere koji su izborili povratak u Čempionšip. Naravno, o vremenu kada su bili šampioni na Ostrvu, sada može samo da se priča. Te, 1995. godine trijumfovali su u Premijer ligi ispred Mančester Junajteda, sa jednim bodom viška,  a za titulu je bio najzaslužniji, njihov tadašnji golgeter, Alan Širer, koji je postigao 34 gola.

Reding: Ne piše se ništa dobro bivšem premijerligašu

Igrao je Reding u finalu plej-ofa za popunu Premijer lige u proleće prošle godine, nije uspeo protiv Hadersfilda, a onda je potonuo. Prošle sezone se jedva spasio, a ako ovako nastavi, ove neće. U prva tri kola doživeli su isto toliko poraza, a sve je naopako krenulo primljenim golom u nadoknadi protiv Derbi Kauntija na otvaranju sezone. Usledili su minimalni porazi od Notingema i Boltona i sada je Reding na začelju tabele. Posle neuspeha u baražu, klub se gotovo raspao, Jap Stam je otišao, a na klupu je seo Pol Klement. Ovog leta su dovođeni igrači bez plana i programa, a najpoznatije ime je Džon O'Šej, koji ima 37 godina i koji je ispao sa Sanderlendom u treću ligu. Još jedan neuspeh mogao bi da izazove tektonske poremećaje, pa i smenu na klupi tima kome gotovo svi predviđaju grčevitu borbu za očuvanje statusa drugoligaša.

Naš predlog:

Sa razlogom engleski Čempionšip nosi epitet najjače druge lige na svetu, a mnogi je nazivaju i šestom po kvalitetu ukupno, odmah iza liga “petice”. Ovde niko ne može da računa na unapred upisane bodove, a iznenađenja su previše česta da bi mogla da se nazovu izuzecima. Ovde je domaćin favorit, tako kažu i kladionice. U kladionici 1xbet kvota na jedinicu je 1.80, remi je 3.66, a pobeda Redinga čak 5.30. Pored jedinice, preporučili bismo vam i igru domaćin daje dva gola, za koju je koeficijent u 1xbet 1.90. Oni koji veruju da Redingu mora jenom da krene, mogu da pokušaju sa igrom gol-gol, a kvota na GG u 1xbet je 2.07.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.