Derbi dana: Partizan – Bešiktaš: Neka pobede crno-beli… Naši crno-beli!

Partizan je u predvorju Lige Evrope, na ulazu je Kerber u liku turskog velikana Bešiktaša, koji je već pohodio ove prostore i u Humskoj naneo najteži poraz Partizanu u Evropi, na domaćem terenu u istoriji, bilo je 0:4. Sećanje na taj meč je ružno, ali ga treba što pre zaboraviti, ovaj duel je mnogo značajniji od tog.

Partizan: Mogu li naši crno-beli “razgoniti Turke na buljuke?”

Turbulentna od starta, aktuelna sezona za Partizan dobija smisao tek u dvomeču sa Bešiktašom. Prošli su crno-beli tri kola kvalifikacija, bili su nosioci u svakom, mogli su i u ovom, da se žreb nije obavljao pre odigravanja trećeg kola. Sad, šta je tu je, mora se na turskog velikana, šampiona Turske iz predprošle sezone i učesnika osmine finala poslednje Lige šampiona. U utakmicama sa Rudarom, Trakaijem i Nordsjelandom, tim iz Humske je sakupio solidan broj bodova za klupski koeficijent, što će mu, u svakom slučaju, značiti u nekim narednim kvalifikacijama, ali je krajnji cilj učešće u grupnoj fazi nekog od kupova. Prošle godine je to izgledalo sasvim dobro, prošla se grupa, ali se Partizan loše pokazao u meču sa Plzenjom, a nije da se nije moglo i dalje. Od dolaska Zorana Bate Mirkovića na klupu, Partizan je odigrao tri odlična i tri slaba poluvremena. Uglavnom je sve bilo dobro u prvih 45 minuta. I u Danskoj, i u Gornjoj Varoši, pa i u revanšu sa Dancima u Humskoj. Problemi su se javljali u nastavku, a kako su se utakmice bližile kraju, tako su se uvećavali. Za pobedu nad Bešiktašom Partizan mora da igra dobro svih 90 minuta, jer drugačije ne može. Raduje mnogo bolja forma nekih fudbalera kod novog trenera. Tu, pre svih, mislimo na Marka Jankovića, ali i odličnog beka, po potrebi štopera, Nemanju Miletića. Ne izdvajajući pojedince, jer je fudbal, jel’ te, kolektivni sport, svih 11, ali i oni koji dobiju šansu kasnije, moraju da pruže 100% mogućnosti…I to nije nikakva fraza. Eliminacija Turaka donela bi neophodnu stabilnost u Humsku 1, ne samo finansijsku, već pre svega takmičarsku, ali bi i navijače vratila na stadion. Nekako nam je u mislima meč Partizana protiv Fenerbahčea iz kvalifikacija za Ligu šampiona 2008. godine, koji je završen 2:2, ali kada se Partizan, kao nikada pre, ili kasnije koliko pamtimo, nije tako isprsio pred moćnim rivalom. Real u grupi Lige šampiona ne računamo, ta utakmica se ne svrstava ni u jednu kategoriju. Dakle, sa Bešiktašom treba kao sa Fenerom, a valjda će i fortuna ovog puta biti na pravoj strani…Crno-beloj…Našoj, crno-beloj!

Bešiktaš: Negredo doveo Turke u Beograd, ali neće “osetiti” travu u Humskoj

Sekundi su delili Bešiktaš od eliminacije u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope na gostovanju u Lincu kod LASK-a. Vodili su Austrijanci sa 2:0, i tako poništili gol prednosti koji su Turci doneli sa Bosfora pogotkom Rajana Babela. Sve je išlo na vodenicu LASK-a, ali je Alvaro Negredo u 92. minutu postigao strašan gol, koji je Bešiktaš odveo dalje. Naravno, adrenalin je “nalagao” skidanje dresa u trenutku radosti, pa je zaradio drugi žuti karton na meču, ujedno i crveni, i nećemo ga videti u Beogradu. Možda nećemo ni u Istanbulu, jer bi mogao da promeni klub, i dobro bi bilo ako tako bude. Ali, i bez odličnog Španca, Bešiktaš ima tim “da se smrzneš”. Obradovala nas je vest da su u srpsku prestonicu doputovali bez Rajana Babela, Džermejna Lensa, i već pomenutog Negreda. Možda je bolje da su kući ostavili i Adrijana, Pepea, Vidu, Medela, Torea, Kvarežmu i Lava, ali bi i tada imali solidan sastav. Bešiktaš je odigrao dva kola kvalifikacija, u prvom je imao lakši trening sa Toršavnom sa Farskih Ostrva, a duel sa LASK-om smo već opisali. Postoji mišljenje da Bešiktašu nije u interesu da igra Ligu Evrope, pre svega finansijski, a i da bi samo opteretili tim koji želi da vrati titulu, što u konkurenciji Galate, Fenera i Bašakšehira, neće biti nimalo lako. Uz sve to, pad turske lire značajno je uvećao troškove kluba, pa je nekoliko igrača spremno za prodaju, ukoliko stvari krenu po zlu. Ipak, ako su već “hteli” da ispadnu, čemu tolika radost posle gola u Lincu? Dakle, ta priča ne pije vodu. Turski navijači, kao i naši uostalom, žive za evropske utakmice, a i u Ligi Evrope ima sjajnih timova koji bi punili tribine Vodafon parka u Istanbulu. Počeo je i turski šampionat, Bešiktaš je zabeležio obe pobede, protiv Akhisara 2:1 i na gostovanju Erzurumu 3:1, pa u dobrom raspoloženju dolazi u Beograd.

Naš predlog:

Ma koliko želeli da se naš tim “pita” u ovom dvomeču, favoriti su Turci. Znaju to i kladionice, pa je u svima kvota na pobedu Bešiktaša manja. U kladionici 10Bet pobeda Partizana plaća se 2.95, remi je 3.30, a trijumf Bešiktaša 2.35. Mi preporučujemo igru gol-gol, a kladionica 10Bet za GG nudi koeficijent 1.80. Ko misli da će u Humskoj golova biti “kao pleve”, ima mogućnost da pokuša sa 3+, a kladionica 10Bet će tu uplatu dulirati, kvota je tačno 2.00.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.