Derbi dana: Benfika – Sporting: Borba “orlova” i “lavova” za prevlast u Lisabonu!

Već u trećem kolu portugalske lige očekuje nas veliki derbi, verovatno i najveći koji ova zemlja ima, susret između Benfike i Sportinga – popularni “Derby de Lisboa”. Prošle sezone su oba tima ostala bez trofeja pošto je prvenstvo osvojio Porto, dok je Sporting u finalu Kupa neočekivano izgubio od Aveša. Meč je na programu od 20 časova.

Benfika: Glavna ambicija je povratak šampionske titule!

Sve je išlo kao po “loju” kada je ekipa Benfike u pitanju sve do plej ofa Lige šampiona i meča protiv PAOK-a. Na nesreću svih navijača ovog trofejnog kluba tim iz Lisabona je uspeo samo da remizira na svom terenu sa grčkom ekipom i sada putuje u Solun sa jednim ciljom a to je pobeda i plasman u Ligu šampiona. Ipak, ne može se reći da je uspeh u najboljem evropskom takmičenju glavna ambicija ovog tima u novoj sezoni. Naime “orlovi” žele po svaku cenu da povrate šampionski pehar u svoje vitrine koji im je prošle godine “ukrao” Sporting.
I kada se pogleda start šampionata ova ekipa je na pravom putu da to i uradi. Naime, u prva dva kola Benfika je ostvarila dve lake pobede protiv Gimaraeša i Boaviste i trenutno se nalazi na deobi prvog mesta.
Ono što svakako treba pomenuti je činjenica da je tim iz Lisabona u trećem kolu kvalifikacija eliminisao Fenerbahče koji je verovatno i kvalitetniji tim od PAOK-a, pa treba verovati u ovu ekipu i kada je Liga šampiona u pitanju. Inače, trener ekipe ne može da računa na Salvija, Honasa i golmana Varelu.

Sporting: Ekipa želi da se iskupi navijačima za katastrofalnu sezonu!

Ekipa Sportinga iza sebe ima razočaravajuću sezonu. Još na sredini prvenstva više nisu imali šansi da se domognu titule, ništa nisu uradili ni u Evropi, a šlag na tortu bio je poraz od Aveša u finalu Kupa, iako je Sporting u tom meču bio veliki favorit.
Ove sezone nastupaće u Ligi Evrope, ali će ipak glavni fokus biti na prvenstvo pošto žele da se iskupe svojim navijačima i nekako dođu do titule šampiona Portugala.
Ekipa iz Lisabona je dobro počela ovogodišnje prvenstvo pošto su upisali dve pobede, mada se mora reći da u oba meča nisu pružili blistavu partiju.
Naime, u prvom kolu su primili gol od Moreirensea u ranoj fazi meča, ali su nekako u finišu uspeli da dođu do preokreta za koji je bio najzaslužniji verovatno i najbolji fudbaler ove ekipe, napadač Dost. U drugom kolu su se mučili protiv Setubala, ali je povratnik Nani sa dva pogotka pokazao da nije zaboravio da igra fudbal.
Što se tiče prelaznog roka, ova ekipa je ostala bez dosta fudbalera, svakako da je najbolniji bio odlazak sjajnog Karvalja, dok su klub još napustili Patrisio, Koentrao i Martins.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa nisu imali dobru sezonu prošle godine, čak se za Sporting slobodno može konstatovati i da je bila katastrofalna. Derbi Lisabona je bio uvek nepredvidiv kada su eventualne prognoze u pitanju, ali zbog toga što je ekipa Benfike nešto ranije počela sezonu zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu šampiona, i zbog činjenice da je Sporting napustilo nekoliko ključnih fudbalera, predlažemo vam da na ovom meču odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90. Ne treba očekivati na ovom meču previše golova, pa vam savetujemo da pokušate sa igrom od 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71. Za nešto hrabrije, savetujemo vam da pokušate sa igrom x-1 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 4.94.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.