Šta je to 3 za 3 (tri za tri)?

Kao što dobro znate u jednoj fudbalskoj utakmici zabranjeni su bilo kakvi dogovori između dva kluba i bilo kakve nameštaljke. Jednostavno, dva tima treba da izađu na teren i da se bore za pobedu. U svetu kladionice, često se spominje pojam 3 za 3 (tri za tri). U ovom tekstu ćemo ukratko da vam objasnimo šta zapravo znači ovaj ,,poslič”, ako možmo tako da ga nazovemo.

Kada se kaže da se ova utakmica igra 3 za 3, to praktično znači da od dve utakmice u sezoni, koliko u ligi odigraju dva tima, u jednoj pobedi jedan tim, a u drugoj drugi.

3 за 3

Ovakve utakmice se najčešće mogu sresti u nižim ligama, gde kontrola nije toliko zastupljena, pa se na taj način mogu iskompenzirati bodovi.

Hipotetički primeri:

Počinje sezona i sretnu se timovi A i B. Ukoliko ovde postoji dogovor 3 za 3 i dogovore se da pobedi domaćin, onda ovde pobeđuje tim A i osvaja tri boda. U drugom delu sezone, kada tim B bude domaćin, oni bi trebali i da ostvare pobedu na svom terenu, ukoliko postoji saradnja, naravno.

Ovo se ne čini tako teškim zahvaljujući internetu, koji nam danas olakšava mogućnost da pronađemo sve više ovakvih utakmica i pratimo i niže lige svih prvenstava na svetu.

Naša preporuka je da uvek obraćate pažnju na ulog, posebno ako se radi o prvoj utakmici u sezoni. Ne znate da li je saradnja i dalje na snazi, čak iako ste pogledali istoriju međusobnih susreta, pa vam zbog toga savetujemo da posebno obratite pažnju na to. Imajte na umu da saradnja od ove sezone može krenuti u gostima, a ne od domaćina, kao što je bilo do tada. Za nijansu je sigurnija ta druga utakmica, jer ćete onda imati čistiju sliku. Već ćete primetiti da li je saradnja i dalje pristuna, da se klubovi i dalje drže zajedno i da sve ide po planu (ako je tim A pobedio u prvoj utakmici, u narednoj će slaviti tim B).

Kada igrate utakmicu 3 za 3 nemojte mnogo da razmišljate o tome da li je koeficijent preveliki, to u ovim situacijama nema gotovo nikakvu ulogu. Iz našeg istkustva, možemo vam reći da se pronalaze i utakmice sa koeficijentima većim od 7, pa dolaze bez problema

Još jednom vam obraćamo pažnju da vodite računa o ulozima, jer ova saradnja može da se prekine bilo kada, a da vi toga niste ni svesni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.