Tip dana: Roma- Atalanta: Rimljani ispraćaju goste na put u Kopenhagen

U poslednjoj utakmici drugog kola Serije A, na Olimpiku u Rimu domaća Roma dočekuje Atalantu iz Bergama, tim koji već u četvrtak ima važan meč u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Roma: Ne dozvoliti Juventusu da odmah umakne

“Vučica” je slavila u Torinu golom Edina Džeka u samom finišu meča, pa u dobrom raspoloženju očekuje duel sa timom iz Bergama, koji nije izgubio od Rome na Olimpiku od 2014. godine. Uspevala je Roma da slavi u Bergamu, ali na svom terenu 1:2, 1:1, 0:2 i 1:1 u poslednja četiri odmeravanja snaga. Rimljani su dobro pazarili ovog leta. Na Olimpiko su stigli Enzonzi, Pastore, Klajvert, Defrel, Šik, Olsen, Ćorić, Bjanda i Kristante. Za njih je potrošeno oko 130 miliona evra, a najveći deo tog novca pristigao je od transfera golmana Alisona, koji je otišao u Liverpul u zamenu za 62 miliona novčanica od jednog evra, ako su ga na ta način plaćali. Skupo je prodat i Rađa Najngolan, koji je za 38 miliona prešao u Inter. Naravno da u Rimu žele titulu, ali koliko je to realno posle dolaska Kristijana Ronalda u Juventus i silno pojačanog Intera, kao i uvek opasnog Napolija. Mislimo da bi Roma bila zadovoljna obezbeđivanjem mesta koje ponovo vodi u Ligu šampiona, ali o tom-potom.

Atalanta: Ako nekom prija gostovanje kod ”vučice”, onda je to tim iz Bergama

Atalanta je odlično otvorila sezonu u Seriji A, pobedivši ubedljivo novajliju Frozinone sa čak 4:0, uz fenomenalnu partiju Argentinca Alehandra Gomeza, koji je postigao dva, a namestio jedan gol. Ekipa iz Bergama je prva počela sezonu od svih italijanskih timova. Oni su morali u duge kvalifikacije za Ligu Evrope, u kojoj su prošle sezone imali zapažen nastup i očiglednom im je stalo da se ponovo tamo nađu. Eliminisali su Sarajevo, iako su kao domaćini u Ređo Emiliji igrali samo 2:2, na Koševu je bilo 8:0 za Atalantu. Dva puta su pobedili Hapoel iz Haife 4:1 i 2:0, ali su u četvrtak kiksirali protiv danskog FC Kopenhagena, bilo je samo 0:0, pa će imati težak zadatak u revanšu u prestonici Danske. Najviše novca u prelaznom roku potrošili su za Duvana Zapatu, koga su Sampdoriji platili 14 miliona, dok su nešto para zaradili od prodaje Kristantea, Kurtića i Petanje, prvi je otišao u Romu na pozajmicu, a druga dvojica su prešli u SPAL, za devet miliona ukupno.

Naš predlog:

Sigurno smo da nas očekuje zanimljiv duel, koji gostima ne dolazi u najboljem trenutku. Sigurno da Atalanta ne želi da sav trud koji je uložila u kvalifikacije za Ligu Evrope tokom leta, sada prospe i saplete se na poslednjem stepeniku. Zato će tim iz Bergama sigurno misliti i o utakmici u Kopenhagenu, koja se igra kroz tri dana. Roma želi da napokon pobedi Atalantu na svom terenu, ali i nastavi prvenstvo sa maksimalnim učinkom. Kvalitet Rimljana bi trebalo da dođe do izražaja, pa preporučujemo jedinicu. U kladionici 1xbet pobeda domaćina propraćena je kvotom 1.73. Nerešeno je 4.04, a trijumf Atalante čak 5.35. Ako se odlučite na golove, preporučujemo igru 3+, jer se radi o izuzetno efikasnim timovima, a kvota za ovaj predlog u kladionici 1xbet iznosi 1.89.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.