Derbi dana: Dinamo Kijev – Ajaks: “Kopljanici” overavaju plasman u Ligu šampiona!

U utorak je na programu revanš meč plej ofa kvalifikacija za Ligu šampiona između Dinama iz Kijeva i Ajaksa. Prvi meč je završen rezultatom 3:1 u korist holandske ekipe, i može se reći da je tim iz Kijeva i dobro prošao u tom meču pošto je Ajaks mogao i do ubedljivije pobede. Meč je na programu od 21 čas.

Dinamo Kijev: Nada poslednja umire!

Tim iz Kijeva je odlično započeo ovu sezonu. Na startu sezone trijumfovali su u Superkupu protiv najvećeg rivala Šahtjora, a potom su vezali i četiri pobede u prvenstvu. U međuvremenu su dosta lako eliminisali Slaviju iz Praga u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali se čini da ipak nisu imali sreću u žrebu pošto im je zapao ubedljivo najbolji tim u ovim kvalifikacijama.
U prvom meču je Ajaks dosta lako došao do pobede nad timom iz Kijeva, i čini se da je ta pobeda mogla da bude i ubedjlivija da je tim iz Amsterdama imao nešto više koncentracije u završnici, ali i ovako je rezultat dosta loš po Kijevljane.
Da stvari budu gore po tim iz Kijeva, oni su prvi put remizirali u šamionatu protiv Černomoreca, mada se mora priznati da je Dinamo u tom meču nastupio u nešto izmenjenom sastavu, kako bi sačuvao ekipu za ovaj odlučujući duel. Sada svakako očekujemo nešto ofanzivniju postavu koja će pokušati da napravi čudo i plasira se u Ligu šampiona.

Ajaks: Tim iz Amsterdama polako ali sigurno opravdava uložene milione!

Za razliku od Dinama iz Kijeva, fudbaleri Ajaksa su odigrali dva meča više u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali se mora priznati da su bez većih problema savladali obe prepreke. Naime, “kopljenici” nisu imali većih problema ni protiv Šturma, a ni protiv Standarda. Jedini kiks ove ekipe je bio u prvenstvu pošto su potpuno neočekivano samo remizirali sa ekipom Heraklesa na svom terenu.
Treba dodati da su se u drugom kolu mučili i sa Venlom, i jedva pobedili sa 1:0, međutim, stvari na naplatu su došle protiv ekipe Emena u prošlom kolu kada je bilo 5:0.
Protiv Dinama su odigrali i možda najbolji meč u dosadašnjem delu sezone i pravo je čudo kako nisu ubedljivije savladali ekipu iz Kijeva, a treba dodati i da su na tom meču dva puta pogađali okvir gola.
Čini se da trio Tadić, Zijeh, Huntelar fantastični funkcioniše i do sada se ne oseća izostanak Neresa.
Ono što bi mogao da bude hendikep za ekipu Ajaksa pred ovaj jako bitan meč je neigranje sjajnog Taljafika koji ima parne žute kartone.

Naš predlog

Tim iz Amsterdama je mnogo uložio ove sezone, a u prilog tome govore i dolasci Dušana Tadića i Dejlija Blinda i povratak u holandski fudbal u najboljim igračkim godinama. Tim iz Kijeva je imao fantastičan start sezone, ali se čini da neće imati šta da traži protiv ambiciozne ekipe Ajaksa.
Predlažemo vam da ovde bez mnogo razmišljanja odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.55. Ovaj meč bi mogao da protekne u znaku golova, pa vam predlažemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.76.
Ipak, čini se da je sigurica na ovom meču igra GG. Kladionica Meridianbet ovu igru plaća sa kvotom 1.63.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.