Tip dana: Dinamo Zagreb – Jang Bojs: “Loši plavi” protiv “mladih” momaka

Posle prve utakmice u Bernu znatno su zadovoljniji Zagrepčani. Ostvarili su dobar rezultat, ali do plasmana u grupnu fazu Lige šampiona ima još posla. Šampion Švajcarske se neće unapred predati i pokušaće da po prvi put u svojoj istoriji postane deo evropske elite.

Dinamo Zaggreb: Povratak “modrih” na veliku scenu posle godinu dana pauze

Kada je Dinamo pre dve sezone ostao bez titule i bez Kupa, koji su u paketu otišli na riječku Rujevicu, a onda u evropskim kvalifikacijama ispali od albanskog Skenderbega, mnogi su pomislili da je stigla na naplatu politika kluba, čitaj Zdravka Mamića, koja se ogledala u sumanutoj prodaji fudbalera, doduše za džakove novca. Da je došao kraj Dinamovoj eri dominacije u hrvatskom fudbalu i da će se dogoditi još jedno potonuće velikog kluba, tako često i svakidašnje na ovim prostorima. Ali, nije bilo tako. Dinamo je prošle sezone vratio duplu krunu u Maksimir, a sada ga još korak deli od novog ulaska u Ligu šampiona, gde baš i nije imao neke uspehe, ali je klupska kasa stenjala od popunjenosti. Dinamo je renovirao tim, kad ste bogati, to i nije toliko teško. Propli su dva kruga nimalo lakih kvalifikacija, pošto im je žreb dodelio prvo izraelskog šampiona Hapeol Ber Ševu, a onda i sve bolju kazahstansku Astanu. “Modri” nisu imali problema ni sa jednima ni sa drugima. Za ulazak u “krem” moraju da eliminišu švajcarski Jang Bojs, a na dobro su putu da to učine, pošto iz Berna donose odličih 1:1, a da su Hajrović, Olmo i Gavranović, bili malo precizniji, možda je sve moglo da bude gotovo još u zemlji podno Alpa.

Jang Bojs: Strpljivo čekali pad Bazela, a sada im ne pada na pamet da se maknu sa vrha

Gledali smo “mlade momke” iz Berna u Beogradu prošle sezone kada se nisu baš najbolje proveli u duelu sa Partizanom. Iako smo odmah videli da se radi o kvalitetnom timu, dalje su prošli Dinamo iz Kijeva i naš Partizan, ali to Jang Bojse nije pokolebalo, oni su imali cilj pred sobom, osvajanje titule šampiona posle pune 32 godine, i na kraju su u tome uspeli, ostavivši iza sebe dugogodišnjeg šampiona Bazel. Sa formom iz prošle sezone nastavili su i u novoj, pa posle pet odigranih kola imaju maksimalnih 15 bodova, ne pomišljajući da nekome prepuste čelnu poziciju. Oni su se u kvalifikacije uključili tek u poslednjoj, četvrtoj rundi. Osvajanjem titule obezbedili su plasman u Ligu Evrope, ali je njihov cilj odmeravanje snaga sa najboljim klubovima Evrope. Prvi meč u Bernu počeo je dobro, da bolje i nije mogao. Desni bek Mbabu doveo je Švajcarce u vođstvo, pa se očekivao još veći pritisak domaćina i eventualno odrađivanje kompletnog posla na svom terenu. Ali, Zagrepčani su mnogo iskusniji u ovakvim mečevima. Sačekali su svoju šansu i preko Oršića izjednačili, a samo je sreća, odnosno stativa, spasila domaće da ovu utakmicu ne izgube. Jang Bojs je bio oslabljen u prvom meču pošto u timu nije bilo opsanog napadača Asalea, zbog povrede. On se u međuvremenu oporavio i igrao je protiv Ksamaksa, kome su “mladi momci” u nedelju dali pet golova. Tu je i naš internacionalac Miralem Sulejmani, pa uz Nsamea i Oraoa, može se reći da švajcarski šampion raspolaže sa ubitačnim napadom.

Naš predlog:

Ulog u ovom meču je ogroman, plasman u Ligu šampiona, veliki novac koji je UEFA spremila, ali i takmičenje sa najboljim timovima Evrope. Po nama, šanse su, posle prve utakmice više na strani hrvatskog tima, ali ne zaboravite da Jang Bojs ima odličan napad. Sigurno je da gosti neće čuvati rezultat, jer i nemaju šta da čuvaju. S druge strane ni Dinamo nema neku prednost zbog koje ne bi rizikovao. Hrvatim aodgovara 0:0, ali kada igraju ovakve ekipe takav rezultat je malo verovatan. Zato je naš prvi predlog igra gol-gol. Očekujemo da se mreže tresu na obe strane, a pobednik neće biti poznat do samog kraja, možda i duže od 90 minuta duela na Maksimiru. U kladionici 10Bet kvota na pobedu Dinama iznosi 2.30. Nerešen rezultat je 3.35, a trijumf Jang Bojsa tačno 3.00. Ako nas poslušate i odigrate GG, u 10Bet vas očekuje koeficijent 1.67. Ko veruje u veći broj golova, može da odigra 3+, a 10Bet je spremio kvotu 1.77.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.