Derbi dana: Selta – Atletiko Madrid: “Jorgandžije” pobeđuju u Vigu!

Ovog vikenda je na programu treće kolo La Lige, a jedan od najzanimljivijih susreta je duel između Selte i Atletiko Madrida. I jedna i druga ekipa su na identičan način započele sezonu. Tim iz Viga je u prvom kolu remizirao na svom terenu sa Espanjolom, dok je u drugom kolu bio bolji od Levantea na gostovanju. Što se tiče tima iz Madrida, u prvom kolu su remizirali sa Valensijom na teškom gostovanju, dok su u drugom bili bolji od Rajo Valjekana, minimalnim rezultatom. Što se tiče međusobnih susreta iz prošle sezone, oba puta su trijumfovale “jorgandžije” i to oba puta minimalnim rezultatom. Meč je na programu od 18 časova i 30 minuta.

Selta: Velike promene u timu, može li Selta do Evrope?

Ekipa Selte je započela prvenstvo slabim izdanjem na svom terenu, ali i uprkos tome izboren je remi u meču sa Espanjolom. Ipak, utisak je popravljen, pošto su fudbaleri iz Viga na teškom gostovanju savladali ekipu Levantea sa 2:1. Ovog leta je ekipa dobila novog trenera, a to je Mohamed, koji je i dalje velika nepoznanica za sve ljubitelje fudbala na Pirinejima. Za razliku od prvog meča i mučenja sa Espanjolom, trener ekipe iz Viga je pred gostovanje Levanteu promenio formaciju i zaigrao sa tri štopera, što je po svemu sudeći dalo rezultate jer je ekipa odličnom igrom rutinski privela taj meč kraju i ostvarila jako bitnu pobedu.
Ne kriju iz uprave ovog kluba da je ambicija tima za ovu sezonu izlazak u Evropu, ali je veliko pitanje koliko je to realno pošto su u ovom prelaznom roku promenili igrački kadar u popriličnoj meri. Ruku na srce, promenjen je i trener, i veoma je nepredvidivo u kom smeru bi mogla da ode ova sezona po tim iz Viga.
Ono što je svakako dobra vest za sve navijače Selte pred meč sa Atletiko Madridom je povratak Ronkalje, koji je još u Fiorentini igrao u formaciji sa tri štopera, pa će tako trener Muhamed dobiti jednog odličnog fudbalera pred ovaj meč, koji bi trebao da unese sigurnost u poslednju liniju tima iz Viga.

Atletiko Madrid: Ovaj tim može mnogo!

Ako izuzmemo Superkup Evrope i spektakularnu pobedu nad Realom iz Madrida od 4:2, do sada nismo puno videli od ekipe Čola Simeonea. Naime, u prvom kolu je ova ekipa ruku na srce imala dosta teško gostovanje Valensiji, i tu su uspeli da osvoje bod, iako se slobodno može konstatovati da je protivnik bio bolji u tom meču. U drugom kolu je usledio meč sa Rajo Valjekanom, i tu su “jorgandžije” dosta teško došle do pobede, golom najboljeg fudbalera ove ekipe Grizmana.
Sva je prilika da je konačno došlo vreme za jednu blistavu partiju ove ekipe, koja ima možda i nikad jaču ekipu. Nije bilo bitnijih odlazaka ovog leta, najbitnije je da je u timu ostao fantastični Grizman. Od pojačanja treba svakako izdvojiti novopridošlog Lemara iz Monaka kao i Ariasa iz PSV-a koji će imati priliku da debituje pošto je Huanfran povredio na prošlom meču u prvenstvu.
Što se tiče odustnih fudbalera, Simeone će moći da računa na sve fudbalere, a očekuje se i da u ovom meču prednot na levom boku dobije Ernandez umesto Felipe Luisa koji se nije proslavio u prvom meču u sezoni, kada su “jorgandžije” gostovale Valensiji.

Naš predlog

Ekipa Selte je doživela dosta promena u letnjem prelaznom roku, a promenjen je i trener. Svakako da će timu iz Viga biti potrebno vreme da se uigra, ali za sada im ne ide loše u prvenstvu pošto su već sakupili četiri boda. Što se tiče tima iz Madrida, evidentno je da oni ne blistaju na početku sezone, međutim ne zaboravljamo onaj meč u Superkupu i veliku pobedu nad Realom iz Madrida koja je pokazala da ovaj tim Atletika može mnogo.
Očekujemo da “jorgandžije” konačno pruže jednu blistavu partiju i bez većih problema savladaju neugodnu ekipu iz Viga.
Predlažemo vam da na ovom meču odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80. Takođe, ovo je jedan od mečeva na kom treba očekivati dosta golova pa vam preporučujemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.13.
Ekipa Selte je do sada pokazala da je i ove sezone akcenat stavljen na napadački fudbal, pa smo mišljenja da bi i oni na ovom meču mogli do gola. Zbog toga vam preporučujemo da pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.05.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.