Tip dana: Raonić – Vavrinka: Forhendom na bekhend, servisom na ritern

Sa nestrpljenjem očekujemo petak kada će na US openu biti nekoliko izuzetno zanimljivih duela u okviru trećeg kola poslednjeg grend slem turnira u sezoni. Rekete će ukrstiti del Potro i Verdasko, Nadal i Kačanov, Šapovalov i Anderson, a mi smo se opredelili za analizu duela Miloš Raonić – Sten Vavrinka.

Miloš Raonić: Naturalizovani Kanađani je sazreo, videli smo to u Sinsinatiju

Sezona koja polako ulazi u svoju poslednju trećinu nije bila sjajna za Miloša Raonića, bar onaj deo do početka takmičenja na travi. Istina, povrede su ga omele u dobrom delu sezone, a kada se vratio, dugo je tražio formu. Dobar nastup na Vimbldonu, gde je stigao do četvrtfinala, dao mu je zamajac za naredne turnire, pa je u Sinsinatiju stigao do polufinala, gde ga je zaustavio Novak Đoković, u jednom od najboljih mečeva koje su obojica imala u poslednje dve godine. Na tom meču videlo se da Raonić više nije samo server koji poene, na ovaj ili onaj način, završava posle jednog, eventualno dva udarca. Bilo je tu relija kojima mogu da pozavide dueli Nadala i Đokovića, a bogami neke duge razmene dobijao je visoki Kanađanin, pre svega odličnim i ubitačnim forhend udarcima. Rođeni Crnogorac trenutno je 24. na ATP listi, ali to je posledica propuštanja mnogih turnira na kojima nije uspeo da odbrani bodove iz prošle, dosta uspešne sezone. Njegovo mesto je u Top 10, i tu niko nema dilemu. U Njujork je došao po dobar rezultat. To bi, u ovom trenutku, za njega bio plasman u neko četvrtfinale, a ako se žreb otvori i među četvoricu, zašto ne? Poseduje kvalitet da se nadigrava sa bilo kim iz svetskog vrha, jedino ga može sputati fizička sprema u mečevima koji budu trajali pet setova, ili budu duži od tri sata, recimo. Nije imao teške protivnike u prva dva meča, pa se nije mnogo potrošio. Argentinac Berlog i veteran iz Francuske, Žil Simon, nisu bili preveliki zalogaj, mada je Karlos Berlok uspoe da mu otkine jedan set.

Sten Vavrinka: Majstor za grend slemove se vratio!

Polovinom godine Sten Vavrinka je bio jako blizu odluke da okači reket o klin i kaže zbogom udaranju loptice, bar profesionalnom. Povreda kolena, pa operacija, odvojili su ga od terena predugo, a pokušaj povratka bio je sve, samo ne uspešan. Jedino na turniru u Sofiji uspeo je da veže dve pobede, sve do Toronta kada je došao do trećeg kola, da bi odmah zatim bio odličan u Sinsinatiju gde ga je Federer zaustavio u četvrtfinalu Mastersa, i to posle tri seta kada je Vavrinki potpuno ponestalo snage. Na startu Njujorka pobedio je Bugarina Dimitrova i pokazao da je loš period za njim, da koleno može da izdrži napore i da samo još treba popraviti kondiciju za iscrpljujuće okršaje i biće to ponovo onaj Vavrinka koji nas je bacao u očj kada je pobedio Đokovića u finalu Rolan Garosa, a zatim i US opena. Igrač koji ima osvojena tri, od četiri grend slema, zaslužuje svako poštovanje. Sten Vavrinka nije u cvetu mladosti, ali se njegova igra nikad i nije zasnivala na nekom preteranom trčanju, već na neverovatno preciznim udarcima, topovskim forhendima i njegovim zaštitnim znakom, najlepšim bekhendom trenutno u svetu tenisa. Ako je protiv Dimitrova bilo perfektno, već u drugom kolu, protiv mladog Francuza Iga Umbera, tek 139. igrača na ATP listi, Vavrinka je iskazao dosta slabosti. Pobedio je sa 3:1, ali daleko od toga da nije strahovao za ishod. I taj meč je bio naporan, pa se postavlja pitanje koliko će moći protiv razgoropađenog Raonića.

Naš predlog:

Sten Vavrinka jeste tek 101. na ATP listi, ali smo odavno naučili da to ništa ne znači u ovakvim okršajima. Naše mišljenje se ovog puta slaže sa kladionicama koje su dale veće šanse Kanađaninu. U kladionici 10Bet pobeda Raonića plaća se 1.69, dok je trijumf Vavrinke 2.15. Ako želite naš predlog tačnog rezultata, onda je to 3:1 za Raonića, za koji u 10Bet dobijate koeficijent 4.35, s tim da bi Vavrinka mogao da dobije već prvi set. Ako govorimo o broju gemova, granica je na 41,5, a mi mislimo da će ih biti manje. Kvota na minus gemova, u 10Bet iznosi 1.95.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.