Derbi dana: Monako – Marsej: Meč na kome se očekuje mnogo golova!

Poslednji susret četvrtog kola Francuske Lige 1 ujedno predstavlja i derbi kola, a sastaju se domaći Monako i gostujući Marsej. I jedna i druga ekipa ne blistaju za sada u prvenstvu, pošto se domaća ekipa nalazi na tek devetom mestu, dok je tim iz Marseja deseti. Međutim, i jedna i druga ekipa su uz ekipu Liona praktično i jedina kakva-takva konkurencija prebogatom PSŽ-u pa je sasvim sigurno da nas očekuje jedan zanimljiv meč. Prošle sezone su ove ekipe odigrala dva fenomenalna meča. Na stadionu Monaka je bilo čak 6:1 za domaćine, dok je u Marseju meč završen rezultatom 2:2.
Meč je na programu od 21 čas.

Monako: Mogu li “kneževi” ozbiljnije da ugroze PSŽ ove sezone?

Fudbaleri Monaka ne blistaju ove sezone. Naime, posle odličnog starta i pobede nad Nantom u gostima u prvom kolu, rezultatom 3:1, ekipa iz Kneževine je pružila dve partije ispod svog renomea. U drugom kolu su odigrali meč bez golova na svom terenu protiv Lila, dok su u prošlom kolu poprilično neočekivano izgubila od Bordoa na gostovanju rezultatom 2:1.
Da utisak na startu sezone bude još gori, pobrinuo se prebogati PSŽ, koji je u finalu Superkupa Francuske deklasirao ekipu Monaka rezultatom 4:0, što je bio jedan od znakova da “kneževi” ove sezone neće moći ozbiljnije da se uključe u borbu za šampiona Francuske, pa treneru Žardimu predstoji veliki posao.
To je bio znak da uprava kluba mora da reaguje, pa su u klub u poslednjim danima prelaznog roka stigli Naser Čadli i Bendžamin Henriks, pa se može slobodno konstatovati da je tim Monaka dobio dva velika pojačanja, koja bi u mnogome mogla da promene tok sezone.
Ova ekipa ima dosta problema i sa povredama pošto su van stroja Jovetić, Golovin, Rađi i golman Subašić. Ne očekuje se da u ovom meču debituju i dva pomenuta pojačanja.

Marsej: Liga šampiona je glavni cilj, ako se ukaže prilika za nešto više, što da ne!

U uvodu meča smo rekli da ekipa Marseja ima samo četiri boda na svom kontu. U prvom kolu je ova ekipa deklasirala Tuluz sa čak 4:0, i već posle tog meča su krenula mnoga pisanja u francuskim medijima kako ova ekipa konačno ima tim koji je spreman da se ravnopravno nosi sa prebogatim PSŽ-om. Međutim, nakon toga je usledilo otrežnjenje, pošto su u drugom kolu poprilično neočekivano poraženi od novajlije Nimesa, rezultatom 3:1. Prošlog vikenda su odigrali nerešeno sa Renom na svom terenu, i to uz dosta sreće, pošto su na poluvremenu tog meča gubili sa 2:0, ali su do kraja uspeli nekako da postignu dva gola i izbegnu drugi uzastopni poraz u prvenstvu.
Zbog svega toga se očekuje da trener ove ekipe Rudi Garsija napravi neke promene u timu. Očekuje se povratak Ćaleta-Cara na mestu štopera kao i Sakai, dok ne bi trebalo da bude većih promena u veznom redu, iako je ekipa Marseja u poslednjim danima prelaznog roka dovela dva značajna pojačanja za koje nije štedela novac. U pitanju su bivši fudbaler Rome Kevin Strotman, kao i doskorašnji fudbaler Crvene zvezde Nemanja Radonjić, koji se preselio u Marsej samo dan nakon plasmana tima iz Beograda u Ligu šampiona. Treba dodati da su i dalje zbog povreda van stroja sjajni golman Mandanda, kao i tandem štopera Rolando i Abdenur.

Naš predlog

Na prvi pogled, ovo je jedna poprilično teška utakmica za prognoziranje. I jedna i druga ekipa igraju poprilično loše na startu prvenstva, ali su i jedna i druga ekipa reagovale, pošto se Monako pojačao dovođenjem Čadlija i Henriksa, dok je tim iz Marseja doveo Strotmana i Radonjića. I pored svih problema koje imaju i jedna i druga ekipa, mora se konstatovati da su upravo ovo dve ekipe koje predstavljaju najozbiljniju konkurenciju PSŽ-u.
Ono što bi želeli svakako da izbegnemo je prognoziranje konačnog ishoda za ovaj meč, pa smo se ipak opredelili za golove kojih bi trebalo i te kako da bude na ovom meču, obzirom da je samo prošle sezone na dva duela ove ekipe palo čak 11 golova, što je skoro 4 po meču.
Predlažemo vam da ovde probate sa igrom 3+ koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.60. Takođe, preporučujemo da probate i sa igrom 4+ koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 2.55.
Za one najhrabrije, savetujemo vam da probate sa igrom 1-x koju kladionica 10bet plaća sa fantastičnom kvotom 14.25.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.