Tip dana: Betis – Sevilja: Čija je seviljska britva oštrija?

Već u trećem kolu La lige odigraće se seviljski derbi. Betis na svom “Benito Viljamarinu” dočekuje gradskog rivala, Sevilju. Ove dve ekipe gaje rivalstvo više od jednog veka, a tradicija je na strani Sevilje koja je pobedila 59 puta, naspram 38 trijumfa Betisa.

Betis: “Zeleno-beli” žele prvu pobedu u sezoni

Loše je Betis otvorio sezonu, poražen je na svom terenu u prvom meču od Levantea sa čak 3:0, a onda su doneli bod sa gostovanja Alavesu. Problem je što još uvek nisu postigli ni gol. Trener Kike Setien ima mnogo problema sa povređenim igračima. Iskusni Hoakin i Havi Garsija su se donekle oporavili i možda i zaigraju u derbiju, dok je sigurno da će ga propustiti Vilijam Karvaljo, Žunior Firpo i Zu Fedal. Protiv Sevilje, koja je mnogo uspešnija u prethodnom periodu, na teren će moći samo potpuno spremni, a prednost domaćeg terena, obično ne donosi prevagu. Znaju to i u Betisu koji je na poslednjih deset međusobnih mečeva uspeo da slavi samo jednom i to prošle sezone na Sančez Pishuanu, kada je bilo čak 5:3 za Betis.

Sevilja: Hoće li umor biti najveći protivnik gostima?

Za razliku od rivala, koji je odigrao samo dva takmičarska meča od starta sezone, Sevilja je već osam puta izlazila na teren. Odigrali su tri kola u kvalifikacijama za Ligu Evrope, i mada nisu imali teške protivnike, morali su da putuju u Mađarsku, Litvaniju i Češku. Pored toga igrali su Super Kup Španije protiv Barselone, a za taj meč morali su na drugi kontinent, pošto je igran u Maroku. U prve dve utakmice La lige osvojili su četiri boda, pobedili su novajliju Rajo Valjekano 4:1 u Madridu, ali su podbacili protiv Viljareala na svom Sančez Pishuanu, bilo je 0:0. Ni gosti neće biti kompletni. Neće igrati Ibrahim Amadu, Serhio Eskudero i Fernandez Luna.

Naš Predlog:

Mada su obe ekipe igrale u prošlom kolu 0:0, gotovo smo uvereni da tako nešto ne može da se dogodi u njihovom međusobnom okršaju. U prošloj sezoni na dve utakmice viđeno je 12 golova, (3:5, 2:2), pa nam je logičnije da ih bude i sada. Kladionice blagu prednost daju gostima u ovoj utakmici, pa je trijumf Sevilje u Bet365 propraćen kvotom 2.45. Za pobedu Betisa dobijate 2.80, a ako bude nerešeno, Bet365 je spremio koeficijent 3.50. Naš predlog je 3+, a kvota je solidna 1.57, dok je igra GG u Bet365 1.50.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.