Tip dana: Slavija – Plzenj: Kad “knedličke” igraju derbi i piju pivo

U sedmom kolu češke prve lige sastaju se dve, po mnogima, trenutno najbolje ekipe i glavni pretendenti na naslov prvaka. Plzenj je direktan učesnik Lige šampiona, pa je letnji period iskoristi da odmakne pratiocima u ligi.

Slavija: Derbi koji Slavija mora da dobije

Velikan iz Praga vraća se na veliku scenu. Za sada, samo na češku. Ove godine su učestvovali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali nisu izborili plasman, jer ih je izbacio Dinamo iz Kijeva. Zato će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope, gde su za protivnike dobili ruski Zenit, danski FC Kopenhagen i francuski Bordo, odlična grupa, u svakom slučaju. Do početka tog takmičenja pokušaće da sustignu Viktoriju iz Plzenja, aktuelnog šampiona, pošto su neočekivano poraženi na svom terenu od Jabloneca pre dva kola. Prethodne sedmice bili su ubedljivi na gostovanju kod Teplica i slavili su čak sa 3:0. Prošle godine osvojili su Kup, a pretprošle titulu, koju sada žele da vrate u svoje vitrine. Trenutno su najefikasnija ekipa sa 14 postignutih golova, zahvaljujući ubedljivim pobedama na startu prvenstva.

Plzenj: Viktorija pravi velike stvari, praški velikani mogu da pozavide

Da je češki šampion ozbiljna, čvrsta i kvalitetna ekipa, uverili smo se ovog proleća kada su se sastali sa Partizanom u nokaut fazi Lige Evrope. Njihovu dominaciju, na kratko je prekinula Slavija, koja je osvojila titulu 2017. godine, ali su je oni ekspresno vratili u Plzenj. Zahvaljujući dobrim rezultatima čeških klubova u evropskim takmičenjima, Češka ima direktnog predstavnika u Ligi šampiona, pa zato titula ima veliku važnost za najbolje klubove ove zemlje. Plzenj je dobio rivale u Ligi šampiona, a čitavo leto je moga na miru da se priprema za te okršaje, jer nije morao da igra duge i naporne kvalifikacije. Viktorija će ugostiti trostrukog šampiona Evrope, Real iz Madrida, italijansku Romu i ruski CSKA, pa se može reći da i nisu tako loše prošli i da će se sa “armejcima” boriti za treće mesto i prelazak u Ligu Evrope. U domaćem šampionatu imaju maksimalan učinak u prvih šest kola. Posle prve ubedljive pobede nad Duklom, usledila su četiri minimalca, kojima su redom rušeni Liberec, Sigma, Zlin i Karvina. U prošlom kolu su deklasirali Mladu Boleslav sa 6:1. Najbolji strelac ekipe, a i prvenstva, trenutno je njihov korostasni napadač Mihael Krmenčik, koji je postigao već sedam golova. Tražili su ga letos mnogi evropski klubovi, ali Viktorija nema potrebu da po svaku cenu prodaje svoje fudbalere.

Naš predlog:

Još jednom ponavljamo da se radi o okršaju dve ekipe koji mnogi vide kao jedine kandidate za titulu, mada se ne smeju potceniti Sparta i Jablonec. I Slavija i Viktorija retko gube bodove, pa zato ovi iz međusobnog duela imaju dvostruku vrednost. Po kladionicama je favorit domaći tim. U kladionici 1xbet trijumf Slavije se plaća 1.93. Remi je 3.68, dok je pobeda Plzenja u 1xbet 4.20. Mi smatramo da će golova biti malo, dva najviše. Kvota u 1xbet na igru 0-2 gola iznosi 1.88. Predlažemo da pokušate i sa igrom x na poluvremenu, jer je koeficijent na Px u 1xbet tačno 2.00.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.