Tip dana: Del Potro – Izner: Sudar “bombardera” za polufinale US opena!

U drugom četvrtfinalnom meču US Opena snage će odmeriti Argentinac Huan Martin Del Potro i domaći teniser Džon Izner. Za plasman u ovu fazu takmičenja Del Potro je potpuno nadigrao hrvatskog tenisera Ćorića, dok je Izner u maratonu od pet setova uspeo pobediti Kanađanina Raonića.

Del Potro: Da li je ovo godina koja označava veliki povratak ovog sjajnog tenisera?

Del Potro se pre početka US Opena domogao treće pozicije na ATP listi, što je ujedno i najbolji rejting ovog argentinskog tenisera u dosadašnjoj karijeri. Tokom ove sezone Argentinac je imao dobrih i loših mečeva, ali to je u njegovom slučaju uobičajena praksa. Veliki broj povreda koje je imao tokom karijere, onemogućile su ga da napravi nešto više, odnosno da bude konkurentniji trojici najboljih tenisera, a tu naravno mislimo na Đokovića, Nadala i Federera.
Tokom dosadašneg dela sezone Del Potro je ostvario odnos pobeda i poraza koji iznosi 37:10. Ono što je možda malo važnije jeste činjenica da je u ovoj godini osvojio dve, od ukupno 22 titule. Del Potro će ovu sezonu pamtiti i po tome što je u njoj konačno uspeo osvojiti svoju prvu Masters titulu, a to mu je pošlo za rukom na turniru u Indijan Velsu gde je u sjajnom finalnom meču uspeo da pobedi legendarnog Federera.

Izner: Ovaj čovek igra svoj najbolji tenis u karijeri!

Izner takođe ove sezone igra svoj najbolji tenis koji ga je pre nešto više od mesec dana doveo na 8. poziciju ATP liste. Amerikanac je u odnosu na svog današnjeg protivnika ostvario nešto skromniji odnos pobeda i poraza koji iznosi 26:15, ali je ipak uspeo osvojiti dve ATP titule, od kojih je najvažnije ona sa Mastersa u Majamiju gde je u finalu bio bolji od nemačkog tenisera Zvereva.
Očekivano težak posao Izner je imao u meču osmine finala u kojem je igrao protiv Raonića. Amerikanac je odlično otvorio ovaj meč i poveo sa 2:0 u setovima, ali se Raonić uspeo vratiti u meč, obzirom da je naredna dva seta rešio u svoju korist. Ipak, odlučujući peti set pripao je Izneru, koji je bio mnogo smireniji u bitnim trenucima samog meča. Kao što se moglo i pretpostaviti, meč je obilovao velikim brojem as-eva, ali i zavidnom realizacijom prvog servisa 86%:79%.

Naš predlog

Kada su u pitanju međusobni mečevi ove dvojice tenisera dosta uspešniji je bio Huan Martin Del Potro pošto ima sedam pobeda, naspram 4 koje ima Džon Izner. U ovoj godini su se ova dvojica tenisera sastali dva puta i učinak je polovičan. Izner je bio mnogo bolji na Mastersu u Majamiju 6:1 7:6, dok se Del Potro revanširao na Roland Garosu 6:4 6:4 6:4. Blagu prednost dajemo Del Potru pa vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.28. Poznato je da su oba tenisera odlični serveri pa bi ovo mogao biti meč sličan prethodnom između Iznera i Raonića. Zbog toga se opcija sa većim brojem setova čini dosta izglednom. Predlažemo vam da odigrate igru više od 3,5 setova koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.62.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.