Tip dana: Đoković – Milman: M.I.L.M.A.N….Kako čudno pišu Federer u Njujorku

Dakle, ništa od još jednog klasika tenisa, a veliko je pitanje još koliko nam ih je preostalo. Mislimo na okršaj Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Pre finala Sinsinatija, pre petnaestak dana, nisu se sastajali dve godine, nadamo se da sad nećemo toliko da čekamo. Trebalo je da ih gledamo u četvrtfinalu US opena, to su svi predviđali još kad je žreb rekao svoje, ali se u osmini finala pojavio malo poznati Džon Milman, 30-godišnji teniser iz Australije i pobedio Švajcarca posle četiri seta. tako će Novak Đoković za protivika imati 55. tenisera sveta, umesto svog velikog rivala.

Novak Đoković: Put je širok pred Novakom, ali se nekad bogazama lakše stigne na cilj

Pomešanih osećanja gledali smo ispadanje Rodžera Federera u osmini finala Flešing Medouza od “kengura” Milmana. Bili smo srećni zbog Novaka Đokovića, kome se otvara put ka samoj završnici turnira koji je osvajao samo dva puta u svojoj, više nego bogatoj, karijeri. S druge strane razočarani smo zbog izostanka još jednog epskog meča između Švajcarca i Srbina i realne prilike da Đoković poboljša međusobni skor sa Federerom. Šta je tu je, biće dana za megdana, nadamo se iskreno. A sada se treba okrenuti Džonu Milmanu, teniseru koji je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja US opena. Ne samo zbog pobede nad Federerom, već i u ranijim mečevima pokazao je klasu, pa Novaku nikako neće biti lako, pogotovo ako se bude igralo po vremenskim uslovima kakvi su valadali u osmini finala, a Federera su koštali i eliminacije. Đokoviću nije visila pobeda sa Portugalcem Souzom zbog igre, ali jeste zbog vrelike i velike vlažnosti vazduha, pa je bio primoran da zatraži lekarsku intervenciju po završetku drugog seta, koja mu je obavljena u svlačionici. Fantastična partija protiv Gaskea daje nam nadu da Đoković najbolje čuva za kraj, možda je to što je nešto slabije igrao protiv Souze bila priprema za Federera, ali sada je ovo već četvrtfinale i nikakvog opuštanja ne sme da bude. Ukoliko sunce bude uporno, kao i pre dva dana, Novak će morati da razmišlja o tome kako da što pre stigne do osvajanja trećeg seta, jer “oziju” sparina očigledno ne smeta.

Džon Milman: Od teniskog, zamalo, penzionera, do senzacionalng pobednika nad Federerom

Australijanac nije novo ime u svetu tenisa, ali ga nije bilo u završnicama velikih turnira da bi ostao u svežem sećanju ljubiteljima tenisa koji obraćaju pažnju samo na najveće događaje. Ove sezone je osvojio jedan čelendžer u Francuskoj, dok mu je na ATP turnirima rezultat u Njujorku ubedljivo najbolji. Trenuto je na 55. mestu, a ne tako davno razmišpljao je o prekidu karijere, suočen sa operacijom i velikim bolovima u ramenu desne ruke. U Sinsinatiju je predao meč prvog kola kvalifikacija, pa je dolazak u Njujork bio pod znakom pitanja. Odlučio je da proveri kako je rame na turniru u Vinston-Sejlemu, nedelju dana pre Flešing Medouza. Rame je izdržalo, ali on nije, jer je poražen već u prvom kolu od Japanca Taro Danijela. Nije imao problema u prvom kolu Njujorka sa malo poznatim domaćim teniserom Bruksbijem, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora. Usledio je odličan meč i pobeda nad Fabijom Fonjinijem u četiri seta, a onda, istim rezultatom i nad Mihailom Kukuškinom. Sledio je dule sa Federerom, a svi verujemo da su koferi već čekali spakovani u hotelskoj sobi, a karte za let na najmanji kontinet već čekirane. Ali, nije kome je rečeno… kaže narodna. Milmanu je bio suđen Novak Đoković u četvrtfinalu i gledaćeo sa uživanjem njihov okršaj.

Naš predlog:

Zanimljivo je da su Milman i Đoković igrali pre nešto više od dva meseca u prvom kolu Kvinsa, dakle na travi. Novak je dobio pozivnicu organizatora, a Milman se u glavni žreb probio kroz kvalifikacije. Pobedio je Srbin, ubedljivo 6:2, 6:1, a kasnije stigao i do finala koje je izgubio od Čilića, mada je propustio i meč loptu. Bio je to pravi nagoveštaj povratka srpskog tenisera u nekadašnju formu. I sada je naš as veliki favorit. Teško je očekivati da Milman za tri dana izbaci Federera i Đokovića na grend slem turniru. Nadamo se da će Novak meč završiti brzo, a kladionice daju veoma malu kvotu na trijumf srpskog igrača. U kladionici 1xbet na iznosi 1.08, dok je trijumf Milmana čak 12.00. Zato preporučujemo tačan rezultat 3:0 za Đokovića, sa koeficijentom 1.54. Što se gemova tiče, verujemo da će ih biti manje od 30,5, a u 1xbet je kvota na tu igru 1.88.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.