Derbi dana: Đoković – Nišikori: Stradanje “samuraja” u Njujorku

U polufinalu poslednjeg grend slema u sezoni, Novak Đoković će imati priliku da se revanšira Keiju Nišikoriju za jedan od bolnijih poraza u karijeri, onaj iz 2014. godine, takođe u polufinalu Flešing Medouza.

Novak Đoković: Ništa od duela sa Federerom, ali Nadal čeka iza krivine

Srpski tenski as uspešno je prebrodio i četvrtfinale US opena, kao i prethodna četiri duela u Njujorku. Australijska senzacija, Džon Milman, nije uspeo da stigne ni do počasnog seta, a samo dva dana ranije kući je poslao Rodžera Federera, uzevši mu tri seta u nizu, nakon izgubljenog prvog. Ruku na srce, nije blistao Đoković u tom meču, kao uostalom ni protiv Portugalca Souze, kolo ranije. Ustvari, kada se zagrebe po površini, jedini meč, iz Novakovih standarda, bio je onaj protiv Gaskea u trećem kolu. Možda je tako i bolje. Ni u Sinsinatiju Đoković nije deklasirao nijednog rivala, sve do Federera u finalu. Čak i da se provuče protiv Nišikorija, ne sumnjamo da ćemo u finalu geldati pravog Novaka, željnog još jednog grend slema, bez obzira da li će na drugoj strani mreže biti Rafael Nadal ili Huan Martin del Potro. Đoković je dominirao u mečevima sa Japancem do sada, skor je 16:2, ali je Nišikori dobio jedan važan duel, onaj od pre četiri godine na ovom istom mestu.

Kei Nišikori: Jedino grend slem finale ostvareno je pobedom nad Novakom Đokovićem, može li japanac da ponovi 2014.

Te 2014. godine svi su sa nestrpljenjem očekivali finale Novak Đoković- Rodžer Federer, trebalo je da njih dvojica, u vrhunskoj formi tada, pobede Nišikorija, odnosno Čilića i još jedan teniski klasik biće na repertoaru. Ali, avaj…Japanac je u tri seta pobedio Srbia, a Federer, kome se brk već smešio zbog te činjenice, nakon toga nije uspeo da uzme ni set Marinu Čiliću. Bilo je jasno da će se u besmrtne upisati još jedan teniser i da će po prvi put grend slem šampion postati Japanc ili Hrvat. Postao je Hrvat, a Nišikori se nakon toga dosta mučio sa povredama, pa je ovaj ulazak u polufinale njegov definitivni povratak u vrh tenisa. Da sve bude zanimljivije, do polufinala je stigao trijumfom nad Marinom Čilićem, osvetivši mu se, bar malo, za taj poraz u jedinom finalu. Nije to neka uteha, ali hladna osveta je omiljeno jelo razočaranih. Skor koji ima sa Srbinom, ne daje mnogo nade Nišikoriju, ali Japanac ume da iznenadi kada se najmanje nadate.

Naš predlog:

Dakle, 16:2 za Đokovića u dosadašnjim okršajima, promoviše našeg tenisera u apsolutnog favorita. Poslednji njihov međusobni okršaj odigran je na ovogodišnjem Vimbldonu, kada je Đoković slavio u četvrtfinalu, sa pola snage , rekli bismo. Japanac bolje igra na betonu nego na ravi i treba biti oprezan. Onaj njegov spori početak protiv Čilića, kada se činilo da neće uzeti ni set, dovoljan je dokaz za to. Bio mu je potreban samo jedan dobar gem, pa da se situacija na terenu preokrene u njegovu korist. Na kraju je bilo 3:2 za Nišikorija. Kladionice veruju srpskom igraču, u 1xbet kvota na pobedu Đokovića je još i najveća, 1.22, dok je trijumf Nišikorija 5.35. Verujemo da Japanac može da osvoji jedan set pa predlažemo tačan rezultat 3:1 za Đokovića sa kvotom 3.50 u 1xbet. Ako volite da igrate na broj gemova, naš predlog je više od 34,5, za koju u 1xbet dobijate koeficijent 1.82.Registruj se na 1XBet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.