Tip dana: Litvanija – Srbija: “Orlovi” pobeđuju u Vilnjusu!

Fudbaleri Litvanije i Srbije u petak od 20 časova i 45 minuta igraju premijerni meč novoformiranog takmičenja pod okriljem UEFA – Liga nacija!
Ideja čelnika evropske fudbalske federacije jeste da Liga nacija zameni prijateljske utakmice umesto kojih stižu takmičarski “sudari” zemalja koje jedna drugoj odgovaraju kvalitetom, da bi na koncu dobili, uz šampiona ovog takmičenja, još dodatna četiri učesnika Evropskog prvenstva – čime se menja dosadašnji baraž sistem.
Uz 20 zemalja koji će iz deset grupa kvalifikacija direktno obezbediti učešće na završnom turniru, naknadnu šansu će dobiti po četiri najbolja tima iz svake od četiri “lige” u Ligi nacija, ne računajući one koje se već nisu plasirale. 
Pobednik svakog od četiri plej-ofa dobija “kartu” za EURO2020.

Litvanija: Može li domaćin da ozbiljnije ugrozi Srbiju?

Navikli smo od reprezentacije Litvanije što se tiče kvalifikacija, bilo da je u pitanju Svetsko ili Evropsko prvenstvo, da iste završavaju ili na poslednjem ili pretposlednjem mestu u grupi. Nikad nisu ostvarili neki značajniji rezultat, a samim tim, nikad se nisu plasirali na neko veliko takmičenje. U kvalifikacijama za ovogodišnji Mundijal  su bili pretposjednji u grupi sa samo šest osvojenih bodova i imali su učinak od jedne pobede i tri remija. Ono po čemu će svi fudbaleri Litvanije upamtiti prošle kvalifikacije je poraz od Engleske od samo 1:0, kada je po mnogim mišljenjima ova reprezentacija možda čak bila i bolji rival na tom meču. Nakon toga su odigrali pet prijateljskih mečeva i samo su pobedili reprezentaciju Jermenije, dok su preostala četiri meča izgubili, ali što je još bitnije, ne samo da su izgubili već nisu uspeli ni da daju gol na tim mečevima. Da stvari budu još gore po ovu ekipu, nisu to bile neke preterano kvalitetne reprezentacije, već Severna Irska, Iran, Estonija, i za kraj ubedljivo najteži poraz od reprezentacije Poljske od 4:0.

Srbija: Atmosfera u medijima je katastrofalna, mogu li “orlovi” da im zapuše usta?

Reprezentacija Srbije je konačno ovog leta igrala na jednom velikom takmičenju, pošto je izboren plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Ipak, “orlovi” nisu mogli dalje od takmičenja po grupama, pošto su posle početne pobede nad Kostarikom, zabeležili dva poraza od Švajcaraca i Brazila, za koje možda i treba priznati da su kvalitetnije od naše reprezentacije.
Čini se da je sve nizbrdo krenulo od kako je Slavoljub Muslin dobio otkaz, a ekipu preuzeo Mladen Krstajić, čovek koji do tada nije imao skoro pa nikakvog trenerskog iskustva. Posle neuspeha na prvenstvu u Rusiji, nekoliko igrača je najavilo da neće igrati dok je selektor Krstajić, pre svih tu mislimo na Luku Milivojevića, koji je nedavno otpužio čak selektora i da LAŽE, kao i na Matiju Nastasića koji je između ostalog rekao da nema nameru da nastupa za reprezentaciju dok je Krstajić selektor. Takođe, nema ni Duška Tošiša, dok je Mijat Gaćinović van stroja zbog problema sa povredom. Sa druge strane, selektor je odlučio da ne pozove neke fudbalere poput Ivanovića i Stojkovića koji su prethodnih godina činili okosnicu reprezentacije.

Naš predlog

Iako je Srbiji dosta teško pao neuspeh na Svetskom prvenstvu u Rusiji, treba priznati da je ova reprezentacija dosta kvalitetnija od Litvanije koja nikada do sada nije uspela da igra na nekom velikom takmičenju, bilo da je Svetsko ili Evropsko prvenstvo u pitanju. Preko ovog takmičenja se može do plasmana na Evropsko prvenstvo, a Srbija se nije kvalifikovala za to takmičenje od 2000. godine!
Zbog svega toga vam predlažemo da na ovom meču odigrate 2 koju kladionica Meridianbetplaća sa kvotom 1.55. Takođe, ovo je jedan od mečeva na kom bi trebalo da bude puno golova pa vam preporučujemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.13.
Za one najhrabrije, preporučujemo vam da na ovom meču odigrate igru 4+, koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.80.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.