Tip dana: Francuska – Holandija: Svetski šampioni neće imati većih problema sa “lalama”!

Dve poprilično ozbiljne evropske reprezentacije odmeravaju snage u drugom kolu Lige nacija. I dok je Holandija u poslednje vreme neprepoznatljiva i uzastopno propušta nekoliko velikih takmičenja, Francuska je posle izgubljenog finala Evropskog prvenstva od Portugala, sve to nadoknadila osvajanjem Svetskog prvenstva u Rusiji pošto su u finalu savladali reprezentaciju Hrvatske sa 4:2.  Francuzi su počeli Ligu nacija remijem sa Nemačkom u Minhenu dok je Holandija u prijateljskom susretu savladala Peru. U kvalifikacijama za ovogodišnji Mundijal je Francuska dva puta dosta lako savladala Holandiju. Ovaj sjajan meč je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Francuska: Ma nema šta, ovi momci su najbolja reprezentacija na svetu!

Za svaku ekipu koja trijumfuje na Svetskom prvenstvu je prva utakmica nakon osvajanja naslova posebno teška, jer je protivnik veoma motivisan, a emotivno pražnjenje obično uzme danak. Nije drugačije bilo ni kod Francuza nakon što su polovinom jula osvojili Mundijal pošto su u finalu bez većih problema savladali reprezentaciju Hrvatske, rezultatom 4:2. Dodatni problem za „trikolore“ je bio taj što su prvi meč igrali u gostima kod bivšeg svetskog prvaka Nemačke, koja je u Rusiji potpuno podbacila pošto je šokirala svet porazom od Koreje i eliminacijom već posle prvog kruga takmičenja i želela je pred svojim navijačima da se iskupi za taj ogroman neuspeh iz Rusije.
Na kraju su Francuzi ipak odoleli i meč u Minhenu je završen bez golova. Može se slobodno konstatovati da je najzaslužniji čovek za to Areola koji je konačno dobio priliku da se nađe među stativama pošto se Loris povredio, a Mandanda oprostio od reperzentacije.
Inače, treba dodati da je selektor Dešamp na teren poslao praktično najjače snage, tačnije isti tim kao u finalu Mundijala, osim golmana Lorisa koga je zamenio pomenuti Areola. Ni protiv Holandije ne bi trebalo biti većih promena, osim da će umesto Žirua možda šansu dobiti sjajni Dembele.

Holandija: Ova reprezentacija se polako ali sigurno vraća!

Holanđani su francusko osvajanje Mundijala gledali iz svojih domova, ali ne samo to takmičenje, nego i Evropsko prvenstvo pre dve godine koje se igralo upravo u Francuskoj. Takođe, Francuzi su i jedan od krivaca što “narandžastih” nije bilo u Rusiji, jer su ih dva puta pobedili u kvalifikacijama i zato im sada neće trebati poseban motiv. Ipak, motiv je jedno, a kvalitet nešto sasvim drugo, mada se nikada nije ni moglo reći da Holanđani nemaju kvalitet, nego jednostavno nisu dobro izgledali kao kolektiv. Odigrali su sedam prijateljskih mečeva nakon završetka kvalifikacija i može se reći da su bili dobri, s obzirom da ih je samo Engleska savladala.
Dva puta su remizirali, sa Slovačkom i Italijom, a četiri puta su slavili i tu svakako treba izdvojiti trijumf nad Portugalom sa 3:0. U četvrtak su u prijateljskom duelu pobedili Peru sa 2:1 i to nakon preokreta. Junak je bio Depaj sa dva gola u poslednjih pola sata igre. Meč je ipak obeležio oproštaj legendarnog Veslija Snajdera od nacionalnog dresa, koji je zajedno sa Robenom, Van Der Vartom i Van Persijem obeležio jednu lepu eru holandskog fudbala. Očekuje se da umesto Snajdera meč počne sjajni Promes.

Naš predlog

Nema ovde neke preterane filozofije, Francuzi su dosta kvalitetnija ekipa od Holanđana. Da stvari po “lale” budu još gore pobrinuo se selektor Dešamp koji ovo takmičenje igra sa proverenim snagama, i praktično su svi fudbaleri koji su osvojili Mundijal tu, osim golmana Lorisa koga je fantastično odmenio Areola. Što se Holandije tiče, polako ali sigurno počinju da se vraćaju, jer ovi klinci što dolaze zaista vrede, ali biće potrebno određeno vreme da se vrate tamo gde i pripadaju.
Predlažemo vam da na ovom meču odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.50. Takođe, smatramo da će ovde biti golova, a ako je nešto što Holanđani mogu da urade na ovom meču, onda je to da postignu makar jedan gol, pa vam zbog toga preporučujemo da pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.
Možda i nekako najsigurniji fiks za ovaj meč, uz naravno keca je i igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.