Tip dana: Srbija – Rumunija: Posle devet godina, opet duel sa komšijama

Srbija i Rumunija poslednji put su se sastali u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Sigurno da svi još pamtimo sjajno izadanje tima koji je sa klupe predvodio Radomir Antić, a vedete bili Lane Jovanović i Miloš Kraić. Mnogo je vremena prošlo od tada, Rumuni su bili na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a mi na Mundijalu u Rusiji, ali su i njima i nama, ostale gorke uspomene na te događaje.

Srbija: “Orlovi” su jedina ekipa iz Lige C koja je igrala u Rusiji

Možda je ovaj podatak prošao malo neopaženo, ali on samo potvrđuje tezu da nam, bez obzira na sve, nije mesto u društvu Estonije, Kipra, Litvanije, Albanije, koje su takođe deo ove Lige C, a bez namere da bilo koga potcenimo. Dakle, naš prvi cilj je plasman u Ligu B, gde po svemu, i u ovom trenutku, pripadamo. Dobili smo dosta zahtevnu grupu. Možda Litvanije nema kvalitet da nas ugrozi, ali su Rumunija i Crna Gora selekcije koje mogu da naprave velike probleme. Novi tim, koji je Mladen Krstajić izveo u Viljnusu, pokazao je dobr i loše strane. Dobre su stvaranje dosta šansi, mnogo veća želja, nego u nekim ranijim utakmicama i, pre svega, pobeda. Tesna, ali zaslužena. Loše je to što su padovi u koncentraciji poovo bili česti, i to u najgore vreme, na početku i na kraju utakmice. A neefikasnost je postala zabrinjavajuća. Sada ispred sebe imamo protivnika koga moramo da pobedimo ako želimo prvo mesto u ovoj grupi i ulazak u doigravanje za plasman na EP i prelazak u viši Ligu. Neće biti lako, na neku veliku podršku sa tribina Partizanovog stadiona sigurno ne možemo da računamo, ali se sa svim time moramo izboriti kako znamo i umemo. Raduje odlična forma Mitrovića, Tadića, Milenkovića u svojim klubovima, pa se od njih najjviše očekuje i protiv nezgodnih Rumuna. Očekuje se da se u tim vrati kapiten Kolarov, a možda će mesto u prvih 11 ponovo dobiti i Sergej Milinković – Savić.

Rumunija: Mnogo hvaljeni napad Rumuna razbio se o crnogorski bedem u Ploeštiju

Jeste da su igrali bez publike u Ploeštiju, ali Rumuni nisu iskoristili domaći teren protiv Crne Gore i sada su u zaostatku dva boda. U poslednjih 20 minuta imali su i igrača više, ali im ni to nije pomoglo da postignu bar jedan gol, iako njihov napad važi za bolji deo tima. Kešeru, Čipčiju, Maksim, imali su svoje šanse, ali je bedem Crne Gore izdržao. Čudi odluka selektora Kozmina Konre da, možda i najboljeg igrača, Konstantina Budeskua ostavi na klupi i uvede ga tek u poslednjoj četvrtini meča. Kontru brine i povreda beka Napolija Vlada Kirikeša, koji je zamenjen već u 30. minutu, i neće ga, gotovo sigurno, biti u Beogradu. Rumunija je neuspešno okončala kvalifikacije za Rusiju u dosta teškoj grupi, iz koje su dalje, kao prvi otišli Poljaci, a Danci su to učinili preko baraža. I tada su igrali sa Crnogorcima, kući 0:0, a u Podgorici su izgubili minimalnim rezultatom. U prijateljskim utakmicama, koje su igrane u periodu priprema za Mundijal, zabeležili su četiri uzastopne pobede, protiv Izraela, Češke, Čilea i finske, pa je loš start Lige nacija iznenađenje za domaću javnost. Rumunska liga nije jaka kao pre desetak godina kada je oggroman privatni kapital ušao u fudbal, pa su jedno vreme imali dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Dosta klubova nije izdržalo finansijski, pa su nestali, a titulu je prošle godine osvoji Kluž, posle neizvesne borbe sa ekipom FCSB, bivšom Steauom iz Bukurešta.

Naš predlog:

Nekako su i Srbija i Rumunija na novom početku. Srbija je, učešćem u Rusiji, stavila tačku na jedan period, neki fudbaleri su završili reprezentativnu karijeru, što svojevoljno, što odlukom selektora. Sada je prvi cilj plasman na kontinentalni šampionat, gde nismo bili još od 2 000. godine kada se igralo u Holandiji. Rumuni su bili na poslednjem EP-u, ali ih na Svetskom prvenstvu nije bilo odavno, pa su krenuli u stvaranje tima koji će otići u Katar. Kladionice daju veće šanse našoj reprezentaciji. U kladionici Meridianbet kvota na pobedu Srbije je 1.60, remi je 3.60, a trijumf Rumuna čak 6.50. Očekujemo da na ovom meču bude golova, pa vam predlažemo da odigrate 3+, za koji je koeficijent u Meridianbet 2.30, a možete pokušati i sa T12+, jer verujemo u naš napad. Kvota na dva gola Srbije je 1.88.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.