Derbi dana: Portugal – Italija: Četa Roberta Manćinija ne gubi ovaj meč!

Aktuelni evropski prvaci igraju prvi put u Ligi nacija, dok su njihovi protivnici Italijani već odigrali meč prvog kola u kom su remizirali sa reprezentacijom Poljske (1:1). Što se tiče Mundijala u Rusiji, reprezentacija Portugala je ispala u osmini finala od selekcije Urugvaja, dok se reprezentacija Italije nije ni plasirala pošto je u baražu poražena od Šveđana, i sada na sve moguće načine želi da se iskupi naciji za neodlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Meč je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Portugal: Kako bez Ronalda?

Reprezentacija Portugala je pre dve godine potpuno neočekivano došla do titule šamiona Evrope pošto je u finalu savladala domaćina Francusku posle produžetaka. Što se tiče Svetskog prvenstva u Rusiji, uz dosta muke su stigli do druge faze, ali su tamo zaustavljeni od Urugvaja. Međutim, ono što je jako bitno pred ovaj duel je da najbolji fudbaler portugalske reprezentacije a ujedno i najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo, zatražio poštedu od selektora Santosa zbog toga što želi da se što bolje pripremi za Ligu šampiona koja je primarni cilj njegovog novog kluba Juventusa u ovoj sezoni.
Tako je Ronaldo propustio i prošlosedmični prijateljski meč sa aktuelnim svetskim vicešampionima Hrvatima, koji je završen rezultatom 1:1, i to nakon što su gosti prvi poveli, da bi u 32. minuti konačan rezultat postavio Pepe. Selektor Santos je u tom meču dao priliku fudbalerima koji do sada nisu imali neku preveliku minutažu.

Italija: Novi početak!

Kao što je opšte poznato, reprezentacija Italije je propustila ovogodišnji Mundijal posle poraza od Švedske u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo. Posle tog meča, selektor Ventura je podneo ostavku a na njegovo mesto je na iznenađenje svih postavljen Roberto Manćini. Međutim, ne može se reći da su stvari krenuli bolje po “azure” i posle dolaska nekadašnjeg trenera Intera i Mančester Sitija. Naime, oni su u prvom kolu Lige nacija odigrali samo 1:1 na svom terenu protiv Poljske, a mora se priznati i da su do tog boda došli posle dosta loše igre. Mučili su se Italijani sve do 78. minuta kada je Žoržinjo iz penala doneo izjednačenje “azurima” ali bilo je to sve od njih na ovom meču.
Selektor Manćini je po preuzimanju reprezentacije najavio podmlađivanje nacionalnog tima, i evidentno je da će ovoj ekipi biti potrebno ogromno vreme kako bi zaigrali kako znaju i umeju, i vratili se na pravi kolosek, ili bolje rečeno na staze stare slave.

Naš predlog

Na prvi pogled, ovo je jako težak meč za prognoziranje, pošto su i jedna i druga reprezentacija posrnule. Četa Roberta Manćinija je možda u blagoj prednosti jer iako ih nije bilo na ovogodišnjem Mundijalu u Rusiji, za razliku od svojih rivala ovaj meč dočekuju sa najjačim raspoloživim snagama.
Predlažemo vam da na ovom meču odigrate duplu šansu x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64. Takođe, smatramo da je ovo jedan od onih mečeva na kom će biti dosta golova, pa vam predlažemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.50.
Takođe, za očekivati je da i jedna i druga ekipa postignu makar po jedan gol, pa vam toplo preporučujemo da na ovom meču pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.13.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.