Vesti: Jeste li spremni za kuvanje, pecanje, blokove i smečove? Kreće SP u odbojci!

Ljubitelji odbojke uživaće narednih dana. Italija i Bugarska biće domaćini 19. Svetskog prvenstva u odbojci kod muškaraca. Dešavalo se ranije da se kontinetalni šampionati igraju u dve zemlje, ali je ovo prvi put u istoriji da dve zemlje organizuju Svetsko prvenstvo. Učestvuju 24 selekcije, podeljene u četiri grupe, po dve Bugarskoj i na Apeninima.

Srbija u teškoj grupi, ali to može da bude dobro za sledeću fazu

Reprezentacija Srbije nalazi se u Grupi C, koja će se nadmetati u italijanskom Bariju. U gradu na Jadranu rivali će nam biti, redom, Sjedinjene Američke Države u sredu 12. septembra,  Kamerun dan kasnije, pa još jedna afrička selekcija Tunis, 15. septembra. Do kraja takmičenja u grupi očekuju nas okršaji sa Australijom 16. i Rusijom 18. septembra. Grupa nije nimalo laka, ali ako znamo da će dalje četiri prvoplasirane ekipe, možda je dobro d lakše protivnike imamo u drugoj fazi. Zanimljivo je da se još ne zna da li ćemo takmičenje nastaviti u Italiji, ili se selimo u Bugarsku, a to će zavisiti od pozicije koju zauzmemo u našoj grupi. Moguće je da igramo u Milanu, Bolonji, Sofiji ili Varni. U drugom krugu će se formirati nove četiri grupe sa po četiri reprezentacije, odakle će najbolje dve u treći krug, u kome igraju po tri selekcije u dve grupe, svako sa svakim, pa će za medalju biti potrebno odigrati čak 12 utakmica, jako naporno. Pre četiri godine na Svetskom prvenstvu u Poljskom nismo napravili dobar rezultat, završili smo takmičenje u drugoja fazi, pa je tada i došlo do smene na kormilu, Dragana Kolakovića nasledila je legenda naše odbojke Nikola Grbić. Već na prethodnom Evropskom prvenstvu vidljiv je bio napredak, pa je Srbija uspela da osvoji bronzanu medalju. I to takmičenje održano je u Poljskoj.

Pored naše, snažna je i Grupa C

U Grupi A igraće: Argentina, Belgija, Dominikanska Republika, Italija, Japan i Slovenija. Grupu B čini će: Brazil, Kanada, Kina, Egipat, Francuska i Holandija, dok će u D grupi snage odmeriti: Bugarska, Kuba, Finska, Poljska i Portoriko. Podsetimo, u C grupi će pored Srbije igrati još Australija, Kamerun, Rusija, Tunis i SAD. Grupe A i C igraće se u Italiji, a B i D u Bugarskoj.

Krug favorita dosta širok, na zlato puca bar pet reprezentacija

Očekuje nas izuzetno neizvesno prvenstvo. Dominaciju Brazilaca i Italijana, koji su po tri puta uzastopno osvajali svetski tron, prekinuli su Poljaci na prethodnom Mundijalu. “Karike” su u padu, dok se “azuri” polako, ali sigurno, vraćaju u sam vrh. Rusi su, čini se, jaki kao nekada, ali se mora računati i na Amerikance i Francuze. Iz potaje će visok plasman vrebati i Poljaci, Kanađani, Bugari, Iranci i, naravno, srpska reprezentacija.

Meridianbet spremio odlične kvote, možete se kladiti na pojedinačne mečeve, ali i na konačnog pobednika

Sa prognozom o najvećim favoritima slažu se i kladionice. Široku ponudu za klađenje možete pronaći u Meridianbetu, a možete se kladiti na pojedinačne mečeve, ishod u grupi, ali i konačnog pobednika Svetskog prvenstva. Pre starta šampionata, kao prvog favorita, Meridianbet je označio selekciju Rusije. na njihov trijumf nudi kvotu 4.00. Da zlato osvoje, jedni od domaćina, Italijani, Meridianbet je spremio koeficijent 5.00. Slede SAD sa kvotom 6.00, Brazil sa 7.00 i Francuska sa 8.00. Iza “trikolora”, kao potencijalni favorit figurira aktuelni svetski prvak, reprezentacija Poljske, sa kvotom 15.00, a odmah iza je Srbija sa kvotom 17.00. Najmanje šanse, bar po procenama Meridianbeta, daju se Egiptu sa 800.00 i Kubi, za čiji je trijumf kvota čak 1 000.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.