Derbi dana: Španija- Hrvatska: Vicešampion sveta na prvom ispitu u španskoj koridi

epa06470821 The logo of the UEFA Nations League on display prior to the UEFA Nations League draw at the SwissTech Convention Center in Lausanne, Switzerland, 24 January 2018. EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Reprezentacija Hrvatske, aktuelni vicešampion sveta, prvi zvanični meč, posle finala u Rusiji, odigraće u španskom gradu Elčeu, protiv domaće selekcije. Istina, odigrali su “vatreni” jedan meč u petak, protiv prvaka Evrope Portugala, ali je to bilo prijateljsko odmeravanje snaga. 

Španija: “Furija” sa Luisom Enrikeom pokorila Ostrvo, a sada ćeži “skalp” drugog na svetu

Španija se posle deset punih godina vraća u Elče, grad udaljen nekih 150 kilometara od Valensije, gde nikad nije poražena. Poslednji put na stadionu Martinez Valero “furija” je igrala još 2008. godine, kada je pobedila Italiju 1:0, a nešto kasnije osvojili su i evropski tron. Sada dolaze kao tim koji je prethodni Mundijal okončao u osmini finala, i koji sa novim trenerom pokušava da se vrati u sam vrh evropskog, ali i svetskog fudbala. Jedan deo istorije je zatvorena knjiga za Špance. Sa scene je sišla jedna generacija, najtrofejnija u istoriji fudbala na Pirinejima. Mundijal je obeležio skandal sa smenom selektora Đulena Lopetegija, neposredno pred prvu utakmicu u Rusiji, a privremeni selektor Fernando Ijero predao je palicu Luisu Enrikeu. Bivši as Barselona i Reala (kako to čudno danas zvuči) startovao je odlično, pobedom nad četvrtom ekipom na Mundijalu, Engleskom i to na Vembliju. Utisak o igri Španaca je čak i bolji od rezultata. Mada je tim bio oslabljen, Španci su demonstrirali jednu kvalitetnu igru sa brzom transformacijom iz odbrane u napad, i jedino što može da brine Enrikea, to je dosta propusta u odbrani, koje je morao da ispravlja odlični golman David de Hea, na koga su, uzgred, španski mediji imali najviše zamerki posle Rusije.

Hrvatska: Dalić predstavio jednu renoviranu reprezentaciju u Portugaliji, ali sada treba očekivati najjači tim

U petak je u Portugaliji Hrvatska predstavila nekoliko novih fudbalera, koji u Rusiji nisu igrali, ili su imali epizodnu ulogu. Golmana Subašića, koji se oprostio od nacionalnog tima posle Mundijala, logično, zamenio je Lovre Kalinić, i pokazao da “kockasti” ne treba da brinu o mestu između stativa. Dosta dobro je odigrao i napadač Intera Ivan Perišić, od koga se očekuje da sada postane udarna igla selekcije Hrvatske, posle odlaska Marija Mandžukića. Prijatno iznenađenje bio je novi tandem Marko Pjaca- Marko Livaja, a posebno je Dalića moglo da raduje ono što je prikazao debitant iz AEK-a. KOvačić, Modrić i Badelj bili su sigurni, pa ne treba očekivati neke velike turbulencije u igri Hrvatske, i pored nekoliko novih lica. Problem može da bude povreda Domagoja Vide na utakmici sa Portugalijom, i veliko je pitanje da li će defanzivac Bešiktaša istrčati na teren španskog drugoligaša u Elčeu. Da li će “vatrenima” nedostajati motiv, posle istorijskog uspeha u Rusiji, videćemo na ovom meču, ali okršaj sa “furijom”, na njenom bunjištu, nikako ne može da ne bude inspirativan.

Naš predlog:

Grupa 4, Lige A, u kojoj su Španija, Hrvatska i Engleska, verovatno je najjača i najizjednačenija. Španci su napravili veliki korak ka prvom mestu trijumfom nad Englezima na Vembliju, a eventualna pobeda nad Hrvatskom donela bi im lepu prednost pre oktobarske ispite, ali im i znatno podigla samopuzdanje. Kladionice smatraju Špance favoritima i pored boljeg rejtinga Hrvata. Kvota na jedinicu u kladionici Bet365 je 1.72, remi je 3.80, a na pobedu Hrvatske kvota je čak 5.50. Naš predlog je igra gol-gol, a Bet365 za GG nudi kvotu 2.10. Ko voli da igra na golove, može da pokuša i sa 3+, a može da računa na koeficijent 2.14.Registruj se na Bet365

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.