Tip dana: Srbija – SAD: “Orlovi” napadaju Amerikance na startu

Počelo je 19. Svetsko prvenstvo u odbojci za muškarce, koje prvi put u istoriji orgnizuju dve zemlje, Bugarska i Italija. Po mišljenju poznavalaca, najjača je Grupa C, a već na startu gledaćemo jedan veliki derbi, Srbija igra sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Srbija: Ako nam krene, sve je moguće, pa i osvajanje medalje

Naši odbojkaši su podbacili na poslednjem Mundijalu koji je održan u Poljskoj. Završili smo takmičenje već u drugom krugu, a na kraju zauzeli tek deveto mesto. Utisak su dobrano popravili na istom mestu, ali na kontinentalnom okupljanju, kada su u Poljskoj uzeli bronzu. Posle onog neuspeha pre četiri godine, došlo je do smene na kormilu reprezentacije, pa je selektora Dragana Kolakovića zamenila legenda naše odbojke, Nikola Grbić. Najviše uspeha u tom četvorogodišnjem periodu postigli smo u Svetskoj ligi, koju smo jednom i osvojili. Ove sezone smo izborili plasman na završni turnir Lige nacije, kako se sad zove Svetska liga, ali smo izgubili obe utakmice u grupi, pa se nismo plasirali u polufinale. Ambicije našeg tima su uvek najveće, ali je pitanje koliko četa Nikole Grbića može u ovom trenutku protiv izuzetno jakih rivala. Mnogo toga biće jasno već posle prvog meča, mada će selekcije koje budu odlučivale o medaljama, morati da odigraju čak 12 utakmica.

SAD: Svetska prvenstva nisu po volji Amerikanaca, odavno čekaju na dobar rezultat

Olimpijske igre, nekako su, najuspešnije za odbojkaše SAD-a. Oni tako i pripremaju tim, za olimpijski ciklus, i, kao po pravilu, zenit dostižu na tom takmičenju. Na poslednjim Olimpijskim igrama u Riju stigli su do bronze, mada su lako mogli i u finale. Bronzani su bili i u ovogodipnjem izdanju Lige nacija, tada su u borbi za treće mesto pobedili Brazil. Međutim, na Svtskim prvenstvima medalju čekaju od 1994. godine, kada su u Grčkoj bili treći. Učestvovali su na 15 Mundijala, a jednom su bili i najbolji, 1986. godine osvojili su zlato u Francuskoj. sada imaju jak tim, odbojkaši uglavnom igraju u Evropi, devetorica su u italijanskoj ligi, dok najbolji, Met Anderson, nosi dres prvaka Evrope Zenita iz Kazanja. Na ovo Svetsko prvenstvo dolaze po medalju, mislimo da će im najveći konkurenti biti Rusi, Francuzi i Italijani.

Naš predlog:

Utakmica je važna utoliko što se svi rezultati prenose u drugu fazu, a nema sumnje da će i Srbija i SAD proći dalje. Od zauzete pozicije u grupi zavisi gde će reprezentacije nastaviti takmičenje, a u igri su četiri grada, dva u Italiji i dva u Bugarskoj. Kladionice su veće šanse za osvajanje Mundijala dale Amerikancima, pa su , samim tim, i favoriti u ovom uvodnom meču. Kladionica Bet365 na pobedu SAD-a daje kvotu 1.57, dok je trijumf Srbije 2.25. Kvota na više od 3,5 setova iznosi 1.40, a ako želimo da pogađamo konačan rezultat, a da ostavimo patriotizam na stranu, možda bi to bilo 3:1 za SAD. U kladionici Bet365 koeficijent je 4.50.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.