Derbi dana: Grčka – Srbija: Biće grčka drama, samo da ne bude tragedija

Košarkaški Srbije, vicešampioni sveta, iggraće veoma važnu utakmicu na Kritu protiv Grčke u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini. Razlog za “moranje”, selekcije koju predvodi Aleksandar Đorđević, su dva neplanirana poraz od nemačke, posebno onaj u Novom Sadu.

Grčka: Heleni u komotnoj poziciji, preneli su maksimalan broj bodova

“Heleni” su prošli Evrobasket završili u četvrtfinalu, što nikako ne zadovoljava njihove ambicije. Predgrupa za plasman na Mundijal nije bila izazovna, lako su izlazili na kraj sa Velikom Britanijom, Izraelom i estonijom, zabeležili sve pobede i sada su, u novoformiranu grupu, preneli maksimalan broj bodova, svih 12. Osim NBA zvezde Janisa Adetokumba, selektor Grčke Tanasis Skurtopulos, sada može da računa na košarkaše iz Evrolige, a njih nije malo. Kalates, Mancaris, Slukas, Printezis, Burusis, Papanikolau, svi oni izostali su zbog sukoba FIBA i Evrolige iz kvalifikacija do sada. Dakle, Grčka će biti mnogo jača, ne treba se zanositi s tim. Pobediti Grke na njihovom tlu, nije bilo lako ni kada su bili mnogo slabiji, a mi dominirali svetskom košarkom. Pre duel sa Srbijom odigrali su dve pripremne utakmice, i čini se da novi tim nije još dovoljno uigran. Jedva su pbedili Crnu Goru, dok su ih Francuzi lako savladali.

Srbija: Jači za Bjelicu i Bogdanovića, ali daleko od najboljeg sastava

Ako se za poraz u Frankfurtu protiv Nemačke može progledati kroz prste našim košarkašima, onda za poraz u Novom Sadu nikako ne može. U tom meču imali smo ozbiljnu prednost, a i bodovi su nam bili mnogo značajniji, da ne pominjemo igru pred našim navijačima, mada ih je i u Frankfurtu bio popriličan broj. Desilo se, šta se desilo, a sada moramo težim pute, takoreći bogazama do “Kineskog zida”. “Orlovi” ponovo neće biti kompletni. Teodosić i Marjanović su imali želju, ali Los Anđeles Klipersi nisu imali razumevanja. Nikola Jokić nije imao ni želju, pa Denver nije morao da se oglašava. Povređeni su Birčević i Kuzmić, a izostaće i odlični Todorović, koji je zablistao u prvom krugu kvalifikacija. U odnosu na utakmice sa Nemcima, Gruzijom i Austrijom, Aleksandar Đorđević može da računa na dva NBA stara, Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu, malo li je? Pored njih dvojice novi u kvalifikacijama su i Stefan Jović, Nikola Kalinić, Nemanja Nedović i Vladimir Lučić, igrači koji su iggrali Evroligu, pa ih nije bilo u sastavu. Naša selekcija, gledano po imenima, nije slabija od one koja se okitila srebrom u Turskoj na Evrobasketu. Čak je jača za Bjelicu. Pravi ispit biće ovaj na Kritu, ali ostaju i mečevi sa Izraelom potencijalno najbitniji, i sa nešto slabijom Estonijom.

Naš predlog:

Nemačka i grčka prenele su po 12 bodova, Srbija 10, Izrael 9, Gruzija i Estonija po 8. Od ovih šest selekcija, tri najbolje će u Kinu. Realno, ne bi trebalo da bude problema za nas, ali ne treba se opuštati ni jednog trenutka. Grčka će sigurno želeti da zabeleži pobedu i tako nam vrati deo zaostalih dugova. Nikakvog popusta na Odisejevom ostrvu nećemo imati. Kladionice daju približno jednake šanse obema ekipama, u Bet365 kvota na pobedu Grčke je 1.80, a na trijumf Srbije 1.86. Zanimljivo je da smo u većini drugih kladionica mi favoriti. Smatramo da će meč biti dosta tvrd, a ako uzemo činjenicu da zvanična sezona još nije počela, teško je očekivati da su košarkaši u punoj formi. Zato predlažemo igru na manji broj koševa, a granica u Bet365 je 155,5. Da će biti manje od ponuđenog broja poena u Bet365 dobijate kvotu 1.83.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.