Tip dana: Jagjelonija – Krakovija: Domaćin pobeđuje, inače…

Poljska liga nastavlja se utakmicama već osmog kola. Nacionalni tim ove zemlje igrao je jednu utakmicu u Ligi nacija, protiv Italije 1:1, a istim rezultatom završen je i prijateljski okršaj sa Republikom Irskom. Sada se navijači okreću domaćem prvenstvu, pošto Poljaci više nemaju predstavnike u evropskim kupovima.

Jagjelonija: Posle dva kola bez trijumfa, vreme ja za pobedu

Domaćin je bio blizu šampionskog naslova prošle sezone, bio je prvi nakon regularnog toka, ali je Legija iskoristila dodatnih sedam utakmica u plej ofu i odbranila naslov prvaka. Jagjelonija je dobro počela u prvenstvu, posle neočekivanog poraza u prvom kolu na svom terenu od Lehije, vezali su četiri uzastopna trijumfa i preuzeli čelnu poziciju. U prethodna dva kola su osvojili samo jedan bod, i to u duelima sa slabijim rivalima, izgubili su od Legnice kući i doneli bod protiv Visle iz Plocka. Skliznuli su na četvrto mesto, tačnije dele ga sa još dve ekipe, a vodeća Lehija umakla im je četiri boda. Protiv Krakovije imaju imperativ pobede, jer bi u suprotnom visio posao i treneru Mamrotu.

Krakovija: “Fenjeraš” se nada begu sa dna tabele

Šta reći o ekipi Krakovije koja je na začelju tabele, još uvek bez ostvarene pobede. U prvih sedam kola remizirali su tri puta, a poraženi čak na četiri utakmice. Sa tri osvojena boda dele poslednju poziciju sa Pogonom iz Šćećina, i to su dve jedine ekipe bez trijumfa. Od zapaženijih rezultata ističemo nerešeno sa šampionom Legijom u Krakovu, u kolu koje je prethodilo prvenstvenoj pauzi. Veliki problem za Krakoviju je efikasnost, jer su postigli samo tri gola u sedam utakmica. Gostovanje kod jagjelonije ne dolazi u dobrom momentu, pošto su i domaći u lošoj seriji, pa će verovatno prvu pobedu morati da potraže u nekom od narednih kola.

Naš predlog:

Sistem takmičenja kod Poljaka je isti onakav kao u Super ligi Srbije. Dakle, ništa ne mora da se zna posle 30 redovnih kola, posle kojih se liga deli na dva dela, osam ekipa igra za titulu i plasman u Evropu, dok ostalih osam nastoji da izbegne selidbu u niži rang. Čini se da je već poznato da će Jagjelonija u gornji, a Krakovija u donji deo tabele. Samim tim, jasne su i njihove ambicije. Zato je domaćin favorit u ovom meču. Kladionice to potvrđuju, pa je 10Bet kvota na jedinicu 1.80. Remi je 3.50, a pobeda gostiju 4.35. Naš predlog je pobeda Jagjelonije, ali preporučujemo i igru domaćin daje dva gola. Kvota na T12+ u kladionici 10Bet iznosi 1.86.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.