Derbi dana: Banjik – Sparta: Mogu li ove dve ekipe da pomrse konce Plzenju i Slaviji?

Šampionat Češke potvrdio je kvalitet i na startu ove sezone. Nekoliko ekipa poseduje zavidan kvalitet, a izdvajaju se praška Slavija i aktuelni šampion Viktorija iz Plzenja. Odmah tu su i Banjik iz Ostrave, Jablonec i velikan Sparta iz Praga.

Banjik: Nagoveštaj povratka stare slave ili samo početnička sreća?

Odavno Banjik iz Ostrave nije imao ovako uspešan start sezone. Posle sedam odigranih kola u češkoj eliti imaju pet pobeda i samo po jedan remi i poraz. Međutim, treba biti iskren i reći da im je raspored išao na ruku, pošto nisu igrali ni sa jednom ekipom iz vrha tabele, pa će im okršaj sa Spartom biti prvi ozbiljan ispit. Ipak, treba im čestitati na tome što su znali da iskoriste šansu koja im se ukazala, i da, ako ništa drugo, steknu samopouzdanje i veru u sopstvene mogućnosti. U prethodnom kolu su remizirali rotiv Slovana u Liberecu, a pre toga su vezali četiri uzastopna trijumfa. Serija teških mečeva tek je pred njima, pa će se tada dobiti odgovor na pitanje iz naslova teksta, da li je ovo povratak Banjika u vrh, ili samo sreća na početku prvenstva.

Sparta: Dok najveći rivali brinu o Evropi, Sparta može da se posveti prvenstvu

Dve godine uzastopno, srpski klubovi su kobni po velikana iz Praga u Evropi. U prošlogodišnjim kvalifikacijama za Ligu Evrope eliminisala ih je Crvea zvezda, a ove im je još teži udarac naneo subotički Spratak, što je izazvalo tektonske potrese u klubu, smenu trenera i probleme s navijačima. Sparta se ipak konsolidovala nakon toga i odlično započela prvenstvo, pa je trenutno jedina ekipa bez poraza. Na sedam utakmica upisali su pet pobeda i samo dva remija. Ukoliko trijumfuju na gostovanju u Ostravi doći će na samo bod od vodećih ekipa Plzenja i Slavije, koje već za nekoliko dana imaju nastupe u Evropi. Viktorija kao prvak u Ligi šampiona, a Slavija u Ligi Evrope, pošto je bila neuspešna u kvalifikacijama za elitno takmičenje. Najbolji strelac Sparte u prvih sedam kola je doskorašnji prvotimac Crvee zvezde Gelor Kanga sa 4 gola.

Naš predlog:

Poslednja tri međusobna duela ova dva tima, dva u prvenstvu i jedan u Kupu, završena su rezultatom 3:2. Dakle, golova je bilo u izobilju. sada nam ne deluje da će tako biti i da će se ta tradicija nastaviti. Kladionice smatraju da su gosti blagi favoriti, pa je kvota na pobedu domaćina u Bet365 čak 3.00, remi je 3.20, a dvojka 2.40. Naš predlog je igra 0-2 gola, za koju možete dobiti kvotu 1.66. Pokušajte i sa x na poluvreenu, u Bet365 vas očekuje koeficijent 1.95.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.