Derbi dana: Liverpul – PSŽ: Fudbalska poslastica na Enfildu!

Derbi meč prvog kola možda i nikad jače Lige šampiona je duel između prošlogodišnjeg finaliste ovog takmičenja Liverpula i francuskog šampiona PSŽ-a koji je jedan od najbogatijih klubova u Evropi. Posebno zanimljivo pred ovaj meč je to što do sada ni jedna ni druga ekipa u svojim šampionatima ne znaju za poraz, i nalaze se na prvom mestu na tabeli.
Meč je na programu od 21 čas.

Liverpul: Prošle godine finale, mogu li ove stepenik više?

Za ekipu Liverpula smo već u uvodu rekli da su prošle sezone igrali i veliko finale Lige šampiona, gde su poraženi rezultatom 3:1 od branioca titule, madridskog Reala, ali je veliko pitanje kako bi se taj meč završio da golman Liverpula Karijus nije napravio nekoliko kardinalnih grešeka. Međutim, očigledno da je to bio nagoveštaj velikih stvari koje se očekuju od “redsa” u narednom periodu. Naravno da je jedan od tih ciljeva i osvajanje šeste titule evropskog klupskog prvaka, tačnije pobednika Lige šampiona, dok bi za navijače Liverpula sasvim sigurno puno bitnije bilo da se nakon 29 godina čekanja napokon okite i titulom prvaka Engleske.
Zasad su Klopovi izabranici na najboljem putu da i ostvare takvo nešto, jer nakon pet odigranih kola u Premijer ligi samo oni i londonski Čelsi imaju maksimalan učinak, s tim da su “redsi” imali puno teži raspored. Treba svakako napomenuti da su u poslednja dva kola slavili na gostovanjima Lesteru i Totenhemu, i na taj način samo potvrdili da su ove godine jedan od najozbiljnijih kandidata za osvajanje Premijer Lige.

PSŽ: Mogu li Parižani konačno da naprave nešto u Ligi šampiona?

Kao što smo napomenuli i u najavi ovog meča, tim iz Pariza ove sezone poput Liverpula zna samo za pobede u domaćem prvenstvu. Sezona je počela odlično pošto su u finalu Superkupa Francuske deklasirali svog najvećeg rivala Monako, ubedljivim rezultatom 4:0. Nakon toga, ova ekipa je ostvarila pet ubedljivih pobeda u Ligi 1, a ono što je zaista fascinantno je da su u tih pet kola napravili gol razliku 17:4, što samo potvrđuje da ova ekipa igra maksimalno ofanzivno i za gol više. Zbog svega toga oni za sada suvereno drže prvu poziciju na tabeli u francuskom šampionatu pošto svojim najbližim pratiocima a to su Marsej, Lil i Tuluz beže čak pet boda.
Ali ono što se posebno mora istaći u najavi ovog susreta je činjenica da su momci iz Pariza sve te pobede ostvarili uglavnom bez Nejmara i Mbapea koje trener Tuhel nije želeo previše da koristi u prvenstvu, čuvajući ih za izazove u Ligi šampiona, ozbirom da je grupa u kojoj se nalazi PSŽ ubedljivo najjača. Naravno da će ih u ovom meču biti od prvog minuta na terenu, ali neće biti Bufona, Alveša, Veratija i Kurzave pa se može reći da je ovaj tim prilično oslabljen pred meč sa Liverpulom.

Naš predlog

Obe ekipe su otvorile ovu sezonu na fantastičan način i još uvek ne znaju za poraz. Možda blagu prednost imaju fudbaleri Liverpula pošto igraju na svom terenu, a i imaju manjih problema sa povređenim i suspendovanim fudbalerima, za razliku od PSŽ-a za koji neće nastupiti Bufon, Alveš, Kurzava i Verati.
Predlažemo vam da na ovom meču odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.30. Takođe, ovo je meč na kome bi trebalo da pljušte golovi pa vam savetujemo da pokušate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15.
Za one najhrabrije, savetujemo vam da pokušate sa igrom 5+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.65.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.