Tip dana: Jang Bojs – Mančester Junajted: Murinjo se sa Alpa spušta u Bern po bodove

U prvom kolu Lige šampiona debitant u ovom takmičenju dočekuje Mančester Junajted. Ogroman je to izazov za švajcarskog šampiona, ali ne i nemoguća misija pobediti engleskog velikana.

Jang Bojs: “Mladi momci”, a igraju kao matori

Malo po malo, Jang Bojs je preuzeo od Bazela titulu, a zatim i dominaciju u švajcarskom prvenstvu. Prošlogodišnje učešće u Ligi Evrope nije se završilo dobro, jer su porazom od Partizana okončali takmičenje u grupnoj fazi, ali su zato uspeli da prekinu dominaciju Bazela u domaćoj ligi i okite se titulom šampiona. I pored domaće krune, morali su da odigraju jedno, poslednje, kolo kvalifikacija, a tamo ih je čekao zagrebački Dinamo, šampion Hrvatske, zemlje vicešampiona sveta.  Bernu “mladi momci” nisu uspeli da steknu prednost, i pored ranog vođstva, pa su u Zagreb otišli sa 1:1. Kada su na Maksimiru domaći poveli 1:0, činilo se da će Švajcarci ponovo morati u Ligu Evrope. Ali, za samo par minuta u nastavku, posle ulaska Asalea, koji je mučio muku s povredom, uspevaju da dođu do preokreta golovima Francuza Oraoa. Na tom meču se teže povredio i naš internacionalac Miralem Sulejmani, koji se u međuvremnu vratio u pogon. Jang Bojs ima stoprocentan učinak u domaćoj ligi, i nema sumnje da će učiniti sve da nastavi sa osvajanjem titula šampiona, a u elitnom takmičenju, šta god da uradi, dobro. Novac iz UEFA će stići, pa će ionako snažan tim za švajcarske prilike, moći da dodatno ojačaju.

Mančester Junated: Pred Junajtedom težak zadatak, traži se evropska titula, ali imaju li kvalitet za to?

Mnogo su očekivali navijači “crvenih đavola” od svojih ljubimaca prošle sezone. Posle godine izbivanja iz Lige šampiona, ali i sezone u kojoj su osvojili tri trofeja, čekala se logična nadogradnja u vidu pehara u LŠ, ili bar u Premijer ligi. Na kraju, ni jedno, ni drugo. Ako je drugo mesto u ligi i moglo da se proguta, mada su završili iza gradskog rivala, što se nikome nije svidelo, ispadanje u osmini finala Lige šampiona od Sevilje, bilo je težak udarac. Kuknjava Portugalca za pojačanjima ovog leta nije doprla do ušiju vlasnika kluba, pa je Junajted sa gotovo istim snagama krenuo u novu avanturu. U Premijer Ligi već su ispili dve gorke pilule, poraz od Bratona i od Totenhema na Old Trafordu od čak 3:0, pa su šuškanja o odlasku “posebnog” sa klupe postala sve glasnija. Govorilo se da Zinedin Zidan čeka iza ugla na još jedan poraz i da preuzme tim, ali je Junajted odgovorio sa dve uzastopne pobede na strani u Barnliju i Votfordu i sve je utihnulo.Naravno da Junajted uvek teži osvajanju Lige šampiona, ali je veliko pitanje da li u ovom trenutku imaju kvalitet za tako nešto, u konkurenciji PSŽ-a, Barse, Reala, Bajerna, Juventusa, Liverpula, Sitija i ostalih. U svakom slučaju, prolazak grupe je obaveza, a dalje će mnogo toga zavisiti i od drugih faktora, žreba, sreće ili inspiracije.

Naš predlog:

Jang Bojsi su jako zanimljiva ekipa koja uvek igra ofanzivno i na gol više. Takvom postavkom ostavljaju dosta prostora protivniku da ih ugrozi, pa su ih samo sreča i glman Fon Balmos spasili protiv Dinama u Bernu. Ako se otvore protiv Junajteda, Englezi će to umeti da kazne, sigurni smo, a kladionice kao da predviđaju tako nešto, pa je kvota na pobedu Junajteda u kladionici Bet365 1.70. Nerešeno je tačno 4.00, a za jedinicu Bet365 nudi kvotu 5.25. Naš predlog je igra 3+, za koju dobijate koeficijent 1.80, a možete pokušati i sa T22+, u Bet365 kvota je 1.80.Registruj se na Bet365

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.