Derbi dana: Šalke – Bajern: Bavarci šalju velikog rivala na samo dno

Pitate se kako je moguće da derbi bude duel prvoplasirane ekipe sa maksimalnim brojem bodova i tima koji je na pretposlednjem mestu, još uvek bez osvojenog boda. E, pa može, kada igraju Šalke i Bajern.

Šalke: Teže će biti sada osvojiti bod, nego svih devet u prethodna tri kola

Odavno tim iz Gelzenkirhena nije konkurentan Bavarcima, pre svega kvalitetom, ali je prošle sezone načinio iskorak, zauzevši drugo mesto. Ta vicešampionska titula, doduše nezvanična, toliko je unela optimizma među navijače “kraljevsko plavih”, da su oni počeli da snivaju šampionske snove za ovu sezonu, dodatno ukrašenu nastupom u Ligi šampiona. Dakle, sve je bilo idealno tokom leta, a raspoloženje nije uspeo da pokvari ni debakl nacionalnog tima u Rusiji, do tada prvaka sveta. Sve je naopako krenulo već u prvom kolu i gostovanja Volfsburgu. Domaći su pobedonosni gol postigli u 94. minutu, a na tom meču je isključen i srpski internacionalac Matija Nastasić. Usledio je poraz na domaćem terenu od Herte, a Šalke je promašio penal na 0:0, da bi ih srušio Duda sa dva gola. Sa nulom su se vratili i iz Menhengladbaha, pa je učinak posle 270 minuta, nula bodova i gol razlika 2:6. Da ne budemo prestrodi prema “plavcima”, za razliku od prošle sezone u timu više nema odličnog Leona Gorecke i Maksa Majera, pa se nikako ne može reći da se radi o istoj ekipi. U međuvremenu su startovali u Ligi šampiona, prvi protivnik je bio Porto, činilo se da će stići pobeda, jer je Embolo doveo Šalke u vođstvo, međutim, Portugalci su, iz drugog dosuđenog penala na meču, poravnali u finišu. Ako ništa drugo, Šalke prvi put nije, ne računajući meč u Kupu sa slabašnim Švajnfurtom, napustio teren pognute glave.

Bajern: Još jedna sezona u kojoj će bavarska mašina obarati sopstvene rekorde

Ako neko uništi Bundesligu kao takmičenje, biće to minhenski Bajern. Toliko su Bavarci dominantni prethodnih sezona, da se pitanje šampiona ne postavlja bukvalno od prvg kola. Izgleda da će i ovo biti takva sezona, a ostalima ostaje da se bore za Ligu šampiona, Ligu Evrope i opstanak, Bajern odavno igra ligu za sebe i trudi se da pomeri granice i rekorde, koji su ionako u njegovom vlasništvu. U prve tri utakmicu zabeležili su, naravno, isto toliko pobeda. Počeli su trijumfom nad Hofenhajmom u Minhenu 3:1, onda su protutnjali kroz Štutgart 3:0, da bi prošlog vikenda na Alijanc areni nastradao Leverkuzen 3:1. Vidi se da protivnici nisu bili nimalo naivni, ali to Bajernu ne predstavlja nikakav problem. U pauzi između dva kola skoknuli su do Lisabona i održali lekciju iz modernog fudbala ekipi Benfike. Svima je jasno da Bajern cilja evropsku krunu, ali kada dođe nokaut faza, tada mnogo toga nepredvidivog utiče na uspeh. setite se samo kikseva golmana Bavaraca prošle sezone u Madridu protiv Reala, da ih nije bilo, možda bi već sada tim iz Minhena bio aktuelni vlasnik “ušatog” pehara. Bavarci su posebno inspirisani u gelzenkirhenu, zanju da ih tamo čekaju krvate tribine (a gde u Nemačkoj i nisu krcate?) i uvek raspoložen protivnik za nadigravanje. Ovog leta su “poharali” Šalke, odvevši mu reprezentativca Gorecku, ali Bajern to radi već godina, kupovinom najboljih igrača rivala, oslabi njihove timove (vidi pod Borusija Dortmund).

Naš predlog:

Poslednji put je Šalke savladao Bajern, pazite sad, dva puta smo proveravali, još 2011. godine u polufinalu Kupa Nemačke. U prvenstvenim okršajima poslednji trijumf Šalkea dogodio se godinu pre toga, 2010. U poslednjih 17 međusobnih duela, u svim takmičenjima, Bajern je slavio 14 puta, dok su tri meča završena bez pobednika. Pa šta onda može da očekuje Šalke? Realno, malo toga, ali je pitanje koliko će ovaj nezavidan položaj na tabeli i najgori start u istoriji, motivisati “kraljevsko plave”. Verujemo da hoće, ali je nepoznanica da li će samo motiv biti dovoljan da se uspe, uz želju, naravno. Kladionice veruju u kvalitet gostiju. U kladionici Bet365 kvota na pobedu Bajerna je 1.40. remi se plaća 4.50, a trijumf Šalkea je čak 8.00. Naš predlog je igra na golove, a biće ih bar tri. Na 3+ Bet365 nudi kvotu 1.70, a igra GG nosi koeficijent 1.90.Registruj se na Bet365

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.