Tip dana: Verder – Herta: Mogu li Berlinci da pokore i Vezer?

Potpuno neočekivano, derbi meč vanrednog etog kola Bundeslige igraće Veredr i Herta u Bremenu. Ove dve ekipe najprijatnija su iznenađenje na startu nove sezone i nalaze se u samo vrhu tabele.

Verder: Da li je vreme za prvu pobedu pred svojim navijačima?

Tim iz Bremena igra nepredvidive utakmice. U dva meča na svom stadionu nije pobedio, oba puta je remizirao, a protivnici su bili iz kategorije “lakših”, Hanover i Nirnberg. I pored statusa favorita, Verder je igrao 1:1 sa “severnjacima”, i povratnikom u elitu. U gostima su bili Ajtrahtu u Frankfurtu i Augzburgu, a slavili su na oba meča. Protiv osvajača Kupa dobili su sa 2:1, a u Bavarskoj su pobedili sa 3:2. Mada su postigli sedam golova, samo je Egeštaj uspeo da se dva puta upiše u strelce, što može da bude i dobro, jer mladi trener Florijan Kohfeld može da očekuje golove od više prvotimaca. Da li je ovo sezona povratka nekadašnjeg velikana u vrh nemačkog fudbala otkrićemo u nastavku sezone, kada Verder počne da se sastaje sa moćnijim ekipama, prva od njih je berlinska Herta.

Herta: Teška povreda Grujića pokvarila zadovoljstvo zbog nove pobede

Verovali ili ne, ovo je najbolji start Herte u njenoj istoriji. Nikada ranije nisu osvojili 10 bodova iz prve četiri utakmice, a mogli su i svih 12, da protiv Volfsburga nisu primili gol duboko u sudijskoj nadoknadi. Pored tog remija Herta je u Berlinu bila bolja od Nirnberga i Menhengladbaha, a slavila je i na gostovanju u Gelzenkirhenu protiv Šalkea. Utakmica protiv Borusije iz Menhengladbaha u subotu potvrdila je da ovaj tim ima kvalitet za sam vrh tabele, ne govorimo o tituli, jer Bajern igra neku svoju ligu, već za plasman u Evropu, zašto da ne i u Ligu šampiona. Šteta što se srpski reprezentativac na pozajmici iz Liverpula, marko Grujić teško povredio na poslednjem meču, pa mu predstoji duža pauza, a taman je postao važan šraf u Hertinoj mašineriji. U prvi plan je iskočio i Slovak Ondrej Duda, strelac već ččetiri gola, koja su ga katapultirala na vrh liste strelaca, a on je postao prvi Berlinac kom je to pošlo za rukom. Protiv Menhengladbaha u golgetersku formu je ušao i veteran Vedad Ibišević, pa odbrani Verdera neće biti lako.

Naš predlog:

Prošle godine su dva međusobna duela ove dve ekipe završena bez pobednika, na jednoj nije bilo golova, dok je u Bremenu bilo 0:0. Smatramo da nema šanse da se tako nešto ponovi sada. Napad je bolji deo tima i Verdera i Herte, pa će golmani biti na strelištu, u ulozi mete, svih 90 minuta. Prvi predlog je igra gol-gol, a onda 3+. Što se favorita tiče, kladionice daju veće šanse domaćinu. U Bet365 kvota na pobedu Verder iznosi 1.95, remi je 3.60, a trijumf Herte 3.75. Ukoliko nas poslušate i odigrate GG, u Bet365 očekujte koeficijent 1.75. Za igru 3+ kvota je malo veća i iznosi 1.85.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.