Derbi dana: Juventus – Napoli: “Stara dama” je ipak kvalitetnija ekipa!

Ovog vikenda je na programu sedmo kolo Serije A, a ono nam donosi meč dve ekipe koje su u ovom trenutku možda i najkvalitetnije u Italiji. Domaći Juventus dočekuje gostujući Napoli. Biće to susret prvog i drugog na tabeli, ali i prvog i drugog iz prošlog šampionata. “Stara dama” ima maksimalan učinak u prvih šest kola, dok se ekipa Karla Ančelotija okliznula na gostovanju kod Sampdorije, ali bi pobedom mogla da prestigne Juventus.
Meč je na programu od 18 časova.

Juventus: Ima li “stara dama” dostojnu konkurenciju u Italiji?

Fudbaleri Juventusa za sada imaju maksimalan učinak u svim takmičenjima. Što se Serija A tiče ova ekipa je bez premca, pošto je na šest odigranih mečeva zabeležila isto toliko pobeda. Mora se priznati da osim meča u prvom kolu i gostovanja Kjevu kada je meč završen rezultatom 3:2, tim iz Torina nije imao previše problema i uglavnom je mečeve završavao sa razlikom od dva gola. Što se tiče Lige šampiona, i tu je Juve počeo odlično pošto su na vrućem gostovanju na Mestaji savladali Valensiju, iako su od sredine prvog poluvremena imali igrača manje pošto je isključen najbolji fudbaler ove ekipe, Kristijano Ronaldo.
Masimilijano Alegri za ovaj meč neće moći da računa na još od ranije povređenog Kediru, ali i Daglasa Koštu koji je suspendovan zbog skandaloznog ponašanja na meču sa Sasuolom kada je pljunuo fudbalera ove ekipe, zbog čega neće moći da igra za ovaj klub skoro mesec dana.
Međutim, to ne bi trebalo da predstavlja preveliki problem za trenera ove ekipe pošto tim iz Torina ima izuzetno veliku rotaciju.

Napoli: Može li ova ekipa da prekine sedmogodišnju dominaciju Juventusa?

U tim iz Napulja je ove godine stigao trofejni stručnjak Karlo Ančeloti, ali su zvučna pojačanja izostala što niko u Italiji nije očekivao. Međutim, osim Žoržinja, tim Napolija nije napustio nijedan fudbaler iz startne postave i upravo to je činjenica koju mnogi ljubitelji fudbala u Italiji zaborave da apostrofiraju. Inače, ova ekipa igra dosta dobro ove sezone i trenutno se nalaze na drugom mestu na tabeli Serije A, odmah iza Juventusa. Ipak, mrlja je za sada ono gostovanje koje je četa Karla Ančelotija imala u Đenovi, kada je nadigrana i ubedljivo poražena od domaće Sampdorije rezultatom 3:0. Međutim, Karlo Ančeloti je bio poprilično nezadovoljan i nastupom svog tima u prvom kolu Lige šampiona kada je Napoli samo remizirao na gostovanju kod Crvene zvezde u Beogradu.
U prošlom kolu je Napoli dosta lako savladao ekipu Parme, rezultatom 3:0, ali ono što je posebno bitno kada je taj meč u pitanju je činjenica da je Ančeloti u tim timu odmarao svoje najbolje fudbalere, kako bi potpuno zdravi dočekali meč sa Juventusom koji je možda i najbitniji za ovaj tim u prvom delu sezone.

Naš predlog

Fudbaleri Juventusa za sada imaju fenomenalnu sezonu pošto su i u Seriji A i u Ligi šampiona maksimalni. Sa druge strane, fudbaleri Napolija takođe mogu da budu zadovoljni pošto su na drugom mestu na tabeli, iako su doživeli težak poraz na gostovanju kod Sampdorije.
Trener tima iz Torina, Masimilijano Alegri za ovaj susret neće moći da računa na Kediru i Daglasa Koštu, dok je Ančeloti odmarao svoje najbolje fudbalere na meču prošlog kola sa Parmom, pa ovaj susret dočekuje sa najjačim mogućim sastavom.
Mišljenja smo da je Juve ipak i dalje kvalitetniji sastav i da će to danas i pokazati pa vam preporučujemo da pokušate sa 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.
Očekujemo da i jedna i druga ekipa postignu makar po gol na ovom meču pa vam savetujemo da pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.
Takođe, ovo bi potencijalno mogao da bude meč sa dosta golova, pa vam predlažemo da na ovom meču pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.06.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.