Derbi dana: Mančester Junajted – Valensija: Murinjov poslednji ples?

Najzanimljivi meč Lige šampiona u utorak uveče igra se na legendarnom Old Trafordu, gde Mančester Junajted dočekuje “slepe miševe” iz Valensije.

Mančester Junajted: Brige iz Premije lige zaboraviti pobedom u LŠ

Ozbiljan udarac primili su “crveni đavoli” u subotnje rano popodne u Londonu, a udarc je bio čekićem. Vest Hem je pobedio Junajted sa 3:1 i ostavio ih na desetom mestu, sa devet bodova manje od gradskog rivala Sitija, koji je preizeo lidersku poziciju. Nekoliko loših vesti u istom danu za navijače Junajteda, a sve se češće govori da su dani portugalskom treneru Žozeu Murinju na Old trafordu odbrojani. Priča se da Zinedin Zidan već čeka ispred stadiona da preuzme tim koji, kako sada stoje stvari, i nema potencijal da osvoji Premijer ligu, bar ne u ovoj sezoni. Što se Lige šampiona tiče, tu stoje dobro, pobedili su u prvom kolu u Bernu, debitanta Jang Bojs, pa ako trijumfuju nad Valnesijom, gotovo da su završili posao oko plasmana u nokaut fazu. Možda bi uspeh u Evropi neutralisao posrtanja u ligi, a ako neko zna kako se osvaja Liga šampiona, to je Zidan. Znao je i Murinjo, ali je očigledno to daleko iza njega. Hoće li “posebni” ostati u Mančesteru i posle utorka, zavisi od ishoda meča sa Špancima, to je sada već sigurno.

Valensija: Prvu pobedu u sezoni “slepi miševi” ostvarili tek u subotu

Osvajanjem četvrtog mesta u La ligi prošle sezone Valensija je ispunila cilj, a on se zvao- Liga šampiona. Plasman u najjače evropsko takmičenje zadovoljio je navijače željne uspeha i velikih utakmica. U letnjem prelaznom roku stigla su vredna pojačanja, pomenimo samo Kondogbiju, Gameira, Dijakabija, Vasa, Batšuaija, ali nije sve krenulo po planovima. U prvih šest kola nove sezone u prvenstvu Španije nisu pobedili nikog. Remizirali su sa Atletikom, Levanteom, Viljarealom, Betisom i Seltom, a izgubili od Espanjola. Samo pet bdova, a jedan, jedini poraz. Zaostatak za vodećima već je bio popriličan. Na sve se nadovezao poraz od Juventusa u prvom kolu Lige šampiona, iako je Feliks Brih još na startu meča isključio Kristijana Ronalda, pa su domaći imali igrača više veći deo meča, ali to nisu iskoristili. Poraz je stigao posle dva penala Miralema Pjanića, a razočaranje navijača bilo je više nego očigledno. Međutim, u subotu je stigao i prvi trijumf i to na teškom gostovanju u San Sebastijanu nad ekipom Real Sosijedada. Imali su dosta i sreće fudbaleri valensije u tom meču, pošto su domaći promašili jedanaesterac, pa je gost trijumfovao minimalnim rezultatom, golom Kevina Gameira. Zanimljivo je da je Valensija u La ligi postigla samo 5 golova na sedam mečeva, a osvojila je osam bodova.

Naš predlog:

Utakmica je izuzetno važna za oba rivala, ali iz različitih razloga. Domaćinu radi mira u kući, ali i da bi verovatno otpisali glavnog konkurenta za plasman u drugu fazu. Za Valensiju je meč poslebno važan za ostajanje u igri, posle poraza od “stare dame”, ali i zbog povraćenog samopouzdanja na gostovanju u Baskiji. Ko će ispuniti svoje želje, ostaje da vidimo, ali ne verujemo da će gledaoci videti mnogo golova. Kladionice daju veće šanse Mančester Junajtedu, u 1xbet je pobeda domaćina 1.73, dok je remi 3.78. Ako trijumfuju Španci, 1xbet to prati kvotom 5.55. Za naš predlog 0-2 gola u 1xbet dobijate kvotu 2.03, a mogli biste da pokušate i sa nerešenim na poluvremenu. Za px u 1xbet očekuje vas koeficijent 1.95.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.