Derbi dana: Totenhem – Barselona: Mogu li Katalonci da padnu na Vembliju?

Sigurno da je meč Totenhema i Barselone najzanimljiviji u drugom kolu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona. Engleski tim je postepeno izrastao u evropskog giganta, a o Kataloncima ne treba trošiti reči. Grupa u kojoj se nalaze, spada u jednu od dve najjačih, pa će svaki bod biti zlata vredan. 

Totenhem: “Pevci” su još uvek podstanari, Vajt Hart Lejn još uvek nije spreman

Očekivalo se da još u meču sa Liverpulom Totenhem debituje na svom novoigrađenom stadionu, koji je zamenio stari Vajt Hart Lejn. Međutim, zbog Bregzita, cena radova je duplirana, pa je od početnih 500 miliona funti, porasla na gotovo milijardu. Da su to znali, čelnici Totenhema sigurno se ne bi upuštali u takav projekat, a neplanirani gubitak novca osetio se i u prelaznom roku jer londonski tim nije potrošio ni paru za dovođenje novih fudbalera. Stigao je, istina, Lukas Moura iz PSž-a, ali je bio slobodan fudbaler. I bez pojačanja “pevci” imaju kvalitetan satav, sposoban da se upusti u trku za titulu u Engleskoj, ali i da napravi krupan korak u Ligi šampiona. Pored najboljeg strelca i igrača Harija Kejna, tu su i Eriksen, Rouz, Dajer, Sisoko, Korejac Son, Dele Ali i mnogi drugi. Hendikep protiv Barse biće izostanak Dele Alija, ai se iz Koreje vratio Hong Min Son, pa Poketino ponovo ima na raspolaganju dovoljno opcija za zamenu. Poraz u Milanu od Intera nije bio očekivan, pogotovo što je Totenhem odlično odigrao taj meč, a do samog finiša imao prednost koju je stekao golom Eriksena. Domaće je pogledala i fortuna, pa su, prvo Ikardi, sjajnim golom, a onda i Vesino, doneli važne bodove domaćinu na Meaci. U Premijer ligi su Sparsi nakon poraza od Liverpula na Vembliju, vezali dve pobede na strani, protiv Brajtona i Hadersfilda, uz tri gola Kejna na ta dva meča.

Barselona: Navijači priznaju samo pehar, ništa ih drugo ne zanima ove sezone

Jeste Barselona osvojila titulu u domaćem prvenstvu, ali tri uzastopne krune Reala u Evropi, izazvale su velike frustracije u glavnom gradu Katalonije. Barsa je prošle sezone poklekkla na rimskom Olimpioku, kada to niko nije očekivao i od triple krune, nije bilo ništa. Očekivanja ove godine su maksimalna, ali se čini da bi pehar Lige šampiona bio najviše poželjan na Kamp Nou. Barsa je upala u krizu rezultata potpuno neočekivano. U La ligi su vezali tri utakmice bez pobede, a to se odavno nije dogodilo. Pored toga, protivnici nisu bili iz ranga najboljih španskih klubova, pa su Katalonci remirizali na svom terenu sa Đironom i Atletik Bilbaoom, a poraženi su od Leganesa. Ostali su na prvom mestu, ali im se pridružio i Real, dok su prišli Sevila, Atletiko, pa čak i Betis. U Ligi šampiona su startovali ubedljivom pobedom nad prvakom Holandije PSV-om iz Ajndhofena, ali i su se dosta mučili i u tom meču, što rezultat nikako ne govori. Na Vembliju će Valverde, bez sumnje, izvesti najjači sastav, izuzev Umtitija koji je pocrveneo protiv Holanđana. Treba očekivati da Mesi, Suarez, Kutinjo i Dembele budu permanentna opasnost po gol Totenhema, ali i domaći imaju ogroman napadački potencijal pa treba očekivati goleadu u glavnom gradu Engleske.

Naš predlog:

Sigurno da će ovo biti meč za fudbalske sladokusce. Treba se zavaliti u fotelju, kad već nismo te sreće da budemo na stadionu, i uživati u utakmici. Ko mora da se kladi na ovaj meč treba da obrati pažnju na ponudu kladionica, jer se kvote dosta razlikuju. U većeni je Barsa favorit, pa tako i u Bet365, gde je dvojka 1.95. Jedinica i remi nose isti koefcijent i on iznosi 3.90. Naš prvi predlog je igra gol-gol, a u Bet365 vas očekuje kvota 1.53. Možete probati i sa 3+, za koji Bet365 nudi kvotu 1.57.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.