Derbi dana: Salcburg – Seltik: Hoće li svirati gajde u Mocartovom gradu?

The UEFA Europa League trophy is placed on display before the draw ceremony at the Grimaldi Forum, in Monaco, Friday, Aug. 31, 2018. (AP Photo/Claude Paris)

Derbi drugog kola Lige Evrope je, po nama, okršaj prošlogodišnjeg polufinaliste ovog takmičenja i prvaka Škotske, Salcburga i Seltika. Ove dve ekipe nalaze se u B grupi, koja je po mnogima, ako ne najkvalitetnija, onda sigurno najizjednačenija.

Salcburg: Liga šampiona bila na dohvat ruke, može li uspeh u ovom takmičenju da ublaži bol?

Verovatno su u pravu svi oni koji tvrde da ekipu Salcburga, od trenutka kada ih je preuzeo moćni Red Bul, prati neko prokletstvo. Po rezultatima u domaćem prvenstvu, to se ne bi moglo reći, jer Salcburg osvaja titule u zemlji podno Alpa kao od šale i u serijama. Međutim, nije sve idealno u timu u koga je vlasnik najpoznatijeg energetskog pića uložio mnogo novca. Svi njihovi pokušaji da se dokopaju najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, razbijali su se o hridi kvalifikacija, čak i kada je izgledalo da su jednom nogom već tamo. Možda su ove sezone bili i najbliže cilju. Miris UEFA miliona širio se gradom u kom je rođem veliki Mocart, ali domaćine uspavane tim miomirisom iz najdubljeg sna probudio je srpski šampion Crvena zvezda, koja je sa dva gola, u isto toliko minuta, sustigla prednost domaćih i zahvaljujući više ostignutih golova u gostima, otišla među elitu. Takav ishod bacio je u očaj sve u Salcburgu, ali su oni nastavili da pobeđuju u domaćem prvenstvu, a odlično su startovali i u Ligi Evrope, pošto su u okršaju dva Red Bulova manekena, slavili u Lajpcigu 3:2. kako je UEFA dozvolila da dva kluba istog vlasnika igraju u istom takmičenju, a još i u istoj grupi, za nas je, još uvek, misterija.

Seltik: Da li je završena dominacija Seltika u Škotskoj, i može li Evropa to da nadomesti?

Morali smo dva puta da pogledamo tabelu škotske Premije lige, jer u prvi mah nismo poverovali sopstvenim očima. Seltik je, posle sedam odigranih kola, na petom mestu, sa 6 bodova zaostatka za vodećim Hartsom! Naravno, u pitanju je početak sezone, ali “Kelti” nisu ovoliko bodova izgubili tokom čitavog prošlog prvenstva. Da Seltik nije više toliko moćan, videli smo u kvaifikacijama, kada ga je AEK sprečio da igra u Ligi šampiona, ali da će i na Ostrvu imati toliko problema, to nismo pretopstavljali. Izgubio je Setik od Hartsa i Kilmarnoka, a remizirao sa Sent Mirenom u prvih sedam kola, pa su navijači u Škotskoj najzad dobili zanimljiv šampionat. Koliko je to “obradovalo” navijače višestrukog uzastopnog šampiona, lako je zamisliti. Uz sve to, Seltik neće igrati u najelitnijem evropskom takmičenju, pa mu Liga Evrope stiže kao uteha, da li i dovoljna, videćemo. Dobro su startovali, mada su norveški Rozenborg srušili u samo finišu utakmice u Glazgovu. Zanimljivo je da su se Seltik i Rozenborg već sreli ovog leta u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a kao ukupni pobednik izašao je škotski prvak.

Naš predlog:

Veliki posao završio je Salcburg u prvom kolu pobedom u Lajpcigu. sada ima mogućnost da novim trijumfom napravi ogroman korak na nokaut fazi, u kojoj je prošle godine činio čuda i redom izbacivao Sosijedad, Dortmund i Lacio, da bi ga u polufinalu zaustavio Marsej i to posle produžetaka. Seltik takođe ima tri boda i sigurno bi bio zadovoljan bodom u Austriji, mada će pokušati da odnese sva tri. Kladionice veće šanse daju domaćima. U kladionici 10Bet kvota na jedinicu je 1.53. remi je 4.10, a pobeda Seltika čak 5.95. Naš prvi predlog je domaćin daje dva gola, a za T12+ u 10Bet vas očekuje koeficijent 1.62. Mislimo da je realno i da padnu tri gola, a za 3+ je ponuđena kvota 1.74.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.