Derbi dana: Liverpul – Mančester Siti: Na Enflidu se igra derbi sezone, svi se slažu s tim

Dve, po opštem mišljenju, najbolje ekipe u Premijer ligi sastaće se u okviru 8. kola. Timovi su imali različetu uvertiru u ovaj okršaj u Ligi šampiona, gosti su slavili u Nemačkoj, dok je Liverpul poražen u Napulju. Pobednik ovog meča biće tokom pauze na čelu tabele.

Liverpul: Da li su se “redsi” na San Paolu čuvali za ovaj okršaj?

Najlošiju utakmicu u sezoni Liverpul je odigrao u Napulju pre nekoliko dana. Za 90 minuta četa Jirgena Klopa nije uputila nijedan udarac u okvir gola Napolitanaca, čime je razočarala mnoge kladioce širom sveta koji su bili uvereni da Salah, Firmino, Mane i ostali ne mogu okončati neki meč bez postignutog gola. Ali desilo se i to, a Napoli je do zasluženog trijumfa stigao golom Insinjea u 90. minutu, samo da bi sve teže palo navijačima engleskog tima. U prošlom kolu Premijer lige Liverpul je izbegao poraz na Stamford Bridžu golom Staridža u samom finišu utakmice, pa među poznavaocima prilika u engleskom fudbalu provejava misao da su “redsi” ispali iz forme sa početka sezone. Da li je tako, najbolji lakmus će nam biti duel sa šampionom Mančester Sitijem, timom koga je Liverpul prošle sezone izbacio u četvrtfinalu Lige šampiona i tako ga onemogućio da pored titule u Premijer ligi, dođe i do evropske krune. Da li je kriza zavladala na Enfildu, kažemo, videćemo, ali smo mi bliži mišljenju da je fudbalerima u podsvesti bio okršaj sa Sitijem, a da su sa Napolijem otaljavali posao, očekujući osvajanje jednog boda, ali… Sada će imati dosta posla da prođu jaku grupu, ali i da u domaćem prvenstvu održe korak sa Sitijem i Čelsijem u borbi za tron.

Mančester Siti: Da li se osveta dovoljno ohladila, da bi mogla da se posluži?

Težak udarac zadao je Liverpul prošle sezone “građanima”. U trenutku kada se činilo da im nema ravna, ne samo na Ostrvu, nego i u Evropi, i da će pored domaće titule Gvardiolin tim doći i do “ušatog” pehara, isprečio se tim Jirgena Klopa. To što su na kraju postali šampioni Engleske, nije mnogo utešilo Siti, pa verujemo da su s nestrpljenjem očekivali sledeći međusobni duel. I došao je na red. Jeste još uvek rana faza sezone, teško da će bilo koji rezultat bilo šta rešiti, ali je želja za osvetom prisutna u svakom damaru fudbalera sa Etihada. Siti je podbacio samo na gostovanju Vulverhemptonu u domaćoj ligi, gde je igrao nerešeno, a jedini poraz doživeo je na svom terenu u Ligi šampiona od francuskog Liona. Taj neplanirani neuspeh uspeli su da nadoknade u utorak na gostovanju u malenom Sinshajmu gde su pobedili Hofenhajm, posle dobre igre, ali golom za trijumf u samom finišu meča. Gvardiola dolazi na Enfild po bodove, nema nikakve sumnje, ali Katalonac odlično zna šta može da mu se desi ukoliko nadmeno nastupi na tom duelu. Naučio je to na sopstvenom primeru.

Naš predlog:

Kladionice kažiu da je Liverpul blagi favorit. U Bet365 kvota na pobedu domaćina iznosi 2.54, remi je 3.60, a pobeda Sitija 2.80. Smatramo da je pogađanje pobednika uzaludan posao, ali je zato igra na golove siguran izbor. Prvi predlog je igra gol-gol, a u Bet365 je koeficijent nizak 1.50. Zato, oni hrabriji, mogu pokušati sa 4+, za šta će u Bet365 dobiti kvotu 2.37.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.