Tip dana: PSŽ – Lion: Oba tima daju gol!

Derbi meč devetog kola francuske Lige 1 igra se u nedelju kada domaći PSŽ dočekuje gostujući Lion. Trenutno prvoplasirana ekipa PSŽ ima čak deset bodova više od petoplasiranog Liona. U prošlosezonskim duelima je oba puta pobedio domaćin.
Meč je na programu od 21 čas.

PSŽ: Ova ekipa nema konkurenciju u Francuskoj!

Parižani u ovaj nedeljni derbi ulaze kao apsolutni favoriti, obzirom da su ove sezone slavili u svih osam prvenstvenih nastupa, dok su tokom prošle sedmice i u drugom kolu Lige šampiona na svom terenu sa čak 6:1 deklasirali beogradsku Crvenu Zvezdu. Doduše, u prvom kolu su u gostima poraženi rezultatom 3:2 na gostovanju Liverpulu i to nakon gola koji je postigao Firmino u sudijskoj nadoknadi. U meču sa crveno-belima iz Beograda se istakao Nejmar koji je postigao tri gola, dok su po jedan dali Kavani, Mbape i Di Marija.
Naravno da se upravo od ovih igrača očekuje da sada budu glavna pokretačka snaga PSŽ-a i u duelu s Lionom, obzirom da su Parižani u prethodna četiri domaća nastupa u prvenstvu postigli čak 14 golova. U međuvremenu se u ekipu vratio i oporavljeni veznjak Verati, dok je za ovaj meč suspendovan sjajni vezista Rabio pa će njegovo mesto najverovatnije zauzeti Markinjos. Trener domaće ekipe Tomas Tuhel zbog povreda neće moći da računa na Alveša, Kurzavu i Dijaru.

Lion: Koliko može ova ekipa u duelu sa najboljom ekipom u Francuskoj?

Gosti iz Liona u glavni francuski grad dolaze nakon serije od šest utakmica bez poraza, s tim da su tri puta slavili i tri puta remizirali, dok su još na samom startu prvenstva doživeli i dva poraza. Upravo zbog toga trenutno i zauzimaju tek peto mesto na tabeli, ali sa svega dva boda manje od drugog Lila i po jedan bod manje u odnosu na Monpelje i Sent Etjen. Inače, Lion je u poslednjem kolu na svom terenu odigrao samo 1:1 protiv Nanta da bi nakon toga i u Ligi šampiona kod kuće remizirao 2:2 protiv ukrajinskog Šahtjora.
No, izabranici trenera Genesija su na samom startu Lige šampiona napravili pravu senzaciju, kada su na gostovanju kod Mančester Sitija slaviili rezultatom 2:1, tako da trenutno sa četiri osvjena boda iz dva meča drže i prvo mesto u svojoj grupi. Ipak, sada su sve njihovi misli usmerene na ovo gostovanje kod vodećeg PSŽ-a, za kog smo već rekli da ove sezone zna samo za pobede u prvenstvu.

Naš predlog

Iako ekipa PSŽ-a za sada ima sve pobede u prvenstvu i na pravom su putu da odbrane titulu prvaka, sigurno je da će i ekipa Liona imati šta da kaže na ovom meču.
Predlažemo vam da na ovom meču odigrate igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53. Takođe, ovo bi mogao da bude meč sa dosta golova, pa vam predlažemo da pokušate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77. Verovatno i najidealnija igra kada je ovaj meč u pitanju je I2+&4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.43.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.